Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapıldı.
Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, Vali Yardımcısı Niyazi Erten, İl Emniyet Müdürü İsmail Dalkılıç, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Ahmet Ali Bayhan, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Murat Küçükoğlu, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murat Emuce, İl Sosyal ve Etüt Proje Müdürü Eyyubi Kılıç, Gümrük Müdürü Ahmet Kartal, Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr.Çetin Gündoğdu, Gençlik Merkezi Müdürü Mücahit Uçar, Yeşilay Ordu şube Başkanı Prof.Dr.Ali Ayyıldız, KOM Şube Müdürü İbrahim Cibelik katıldı.
"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE TOPYEKUN HAREKET EDELİM"
Toplantıda bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Gençliğimiz ve nesillerimizin tehlikede olduğu gerçeğini kabul etmemiz gerekiyor. İnsanlar artık uyuşturucu ile uğraşmak zorunda. Uyuşturucu kullanımında nesillerin tehlikede olduğu ülkeler kapsamında Türkiye üst sıralarda değil. Ancak, son dönemlerde uyuşturucu konusunda artan tehlike ve tehditleri de görmezden gelemeyiz. Her an uyuşturucu sorunu ile karşılaşabiliriz. Ülkemizin bekası ve geleceği için uyuşturucu ile mücadele etmemiz gerekiyor. Bu da sadece polisiye ve jandarmanın alacağı tedbirlerle değil, uyuşturucu alışkanlığı ile mücadele de toplumun topyekun hareket etmesi gerekiyor" dedi.
“Uyuşturucu konusunda neler yapabiliriz?” düşüncesiyle 3 Eylül 2014 tarihinde bir toplantı yapıldığını hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, uyuşturucu ile mücadele kapsamında oluşturulan İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu’nun çalışmalarına destek vereceklerini dile getirdi.
"UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE TÜM İLÇELERİMİZDE YAPILACAK"
Vali irfan Balkanlıoğlu, uyuşturucu ile mücadele kapsamında yapılacak faaliyetlerin tüm ilçelerde, özellikle Ünye ve Fatsa ‘da uygulanması gerektiğinin altını çizerek, "Ordu’dan sonra Ünye ve Fatsa ilçelerimize önem gösterelim. Pilot bölge gibi çekim alanımızda olsun. Ayrıca, eğiticilerin eğitimi için Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İle Mücadele’ye (TUBİM) başvurarak, en iyi şekilde eğitimcilerin yetiştirilmesini sağlayalım" şeklinde konuştu.
"Uyuşturucuda mücadelenin önemini çok iyi kavramamız gerekiyor" diyen Vali Balkanlıoğlu, "Bir davaya samimi inananlar başarılı olur. Sorumlu olduğumuzu bilelim. Uyuşturucu ile mücadelenin gerekliliğine kendimiz inanalım. Bu çok önemli" diyerek sözlerini tamamladı.
Toplantıda Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu’nun çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Ordu’da uyuşturucu kullananların sayısının 2011 yılında 112, 2012 yılında 180, 2013 yılında ise 208 olduğunu söyleyen Gündoğdu, 2009-2014 kurul kararları doğrultusunda gençlere yönelik eğitimler vermek üzere eğitici grupları oluşturarak, okullarda gençlere yönelik bilgilendirici eğitimler kapsamında 2011 yılında 8 bin 365, 2012 yılında 10 bin 215 ve 2013 yılında ise 8 bin 517 öğrenciye ulaşıldığını, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince okul giriş ve çıkış saatlerinde, okul çevrelerinde mobil ekiplerce gözetleme faaliyetleri yürütüldüğünü, vaaz ve hutbelerde madde bağımlılığı ve zararlarının işlendiğini, farkındalık artırıcı faaliyetlerde basın yayın organlarından faydalanıldığını, bilgilendirme broşürleri hazırlanarak, kurulan stantlarla halka bilgilendirme yapıldığını, gençlerin sanatsal ve sosyal aktivitelere yönlendirildiğini, madde kullanımıyla ilgili tiyatro etkinliği yapıldığını, ayrıca velilere yönelik eğitim faaliyetleri kapsamında 2013 yılında bin 261 aileye, yetişkin eğitimi konusunda 2013 yılında 4 bin 407 kişiye, cezaevinde bağımlılık yapıcı maddeler ve zararları konusunda yapılan eğitimler sonucunda ise 2011’de 501, 2012’de 576, 2013’de ise 576 tutuklu ve hükümlüye seminer verildiğini ifade etti.
Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, Mili Eğitim ve İŞKUR işbirliğinde bağımlı kişilere ’Umut Yıldızı’ projesi adı altında 13 kişiye bilgisayar bakım ve onarımcısı kursu, rehber öğretmenlere eğitimde dikkat etmeleri gerekenler konusunda eğitim verildiğini de sözlerine ekledi.
İl Sosyal ve Etüt Proje Müdürü Eyyubi Kılıç ise İl Sosyal ve Etüt Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanmakta olan ’Ordu ili Sağlığa Zararlı Madde Anketi’ projesi ile ilgili bilgi verdi. Kılıç, proje ile tüm ilin madde bağımlılığı durum ve risk haritasının çıkarılmasının planlandığını ve projenin DOKA’ya sunulacağını kaydetti.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Haberleri