Yenimahalle Belediyesi, gelecek kuşaklara daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre sunmak için çevreci projelerine hız kesmeden devam ediyor. Belediyenin Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2007 yılında hayata geçen Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Projesi, 2014 yılının son döneminde Turgut Özal Mahallesi’nde start aldı.
Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) işbirliğinde “Çöpe atmayın, ayırın, geleceğinizi geri kazanın” sloganıyla hayata geçen proje, Turgut Özal Mahallesi sakinlerine anlatılmaya başlandı. Proje kapsamında ekipler, siteleri kapı kapı gezerek vatandaşlara geri dönüşümün önemini broşürle anlatıyor. 3 gün boyunca bölgedeki bütün siteleri gezerek yaklaşık 5 bin kişiye ulaşmayı hedefleyen ekipler, sabah 10.00’dan akşam 17.00’ye kadar bölgede çalınmadık kapı bırakmıyor. Mahalle sakinlerinden cam, plastik, metal, kağıt, karton ve kompozit malzemelerini evsel atıklardan ayrı bir poşette biriktirmelerini isteyen Yenimahalle Belediyesi ve ÇEVKO üyeleri, vatandaşları duyarlı olamaya çağırıyor.
Proje kapsamında bilgilendirme gezilerinin ardından belediye ile sözleşmesi bulunan lisanslı firma yetkilileri, site girişlerine iç mekan kutusu bırakacak. Bu kutularda biriken atıklar ise bina sakinleri tarafından belirlenen biriktirme noktalarında toplanacak. Biriken ambalaj atıkları için vatandaşların 278 75 16 numaralı telefonu arayarak bilgi vermesi halinde atıklar, lisanslı firma tarafından sitelerden alınacak.
“ÇEVRE KİRLİLİĞİYLE MÜCADELEYE MAHALLEMİZDE BAŞLAYALIM”
Günümüzün en önemli sorunlarından birinin çevre kirliliği olduğunu ifade eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Çevre kirliliği ile mücadeleye yaşadığımız sokakta, mahallede ve ilçede başlamamız, sonuçlarının şehrimizi, ülkemizi ve tüm dünyayı etkilemesi anlamına gelecektir” dedi.
Ambalaj atıklarının geri kazanılması ile doğal kaynaklar ve enerji kaynaklarının korunacağını kaydeden Yaşar, geri dönüşümün ülke ekonomisine günlük katkısının 3 ile 4 milyon dolar arasında olduğunu söyledi. Yenimahalleli vatandaşları projeye duyarlı olmaya davet eden Yaşar, “Geri dönüşüm, ülkemizin ve dünyanın kıt kaynaklarının en verimli şekilde kullanılması, dolayısıyla gelecek nesillerimizi de güvence altına almak demektir. Hemşehrilerimin çalışmalarımız konusunda bize destek olacağına inancım tamdır” diye konuştu.