Yönetmen, Filmde Neden Ak Parti Tabelası Göründüğünü Açıkladı

’Kumun Tadı’ fiminin yönetmeni, filminde neden AK Parti tabelası göründüğünü açıkladı.
51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film festivali Ulusal Film Yarışması’na katılan ‘Kumun Tadı’ filmin galası gerçekleştirildi. Galanın ardından gerçekleştirilen söyleşide yönetmen Melisa Önel, filmin bir sahnesinde AK Parti ilçe tabelasının neden gözüktüğü sorusuna, “Senaryo görsel bir senaryo görsel unsurlara önem verdik. AK Parti’yi göstermeyi istemedim. Film çekildikten sonra AK Parti ilçe binasını fark ettik. Hatta yanında bir de karavan vardı. AK Partin olması benim AK Parti sempazitanı olduğumu mu gösteriyor" diye cevap verdi.
Defne Gürsoy moderatörlüğün de gerçekleştirilen söyleşiye, yönetmen Melisa Önel, yapımcı Yamaç Okur, oyuncular Ahmet Rıhat Ongar, Mira Furlan ve Mustafa Uzunyılmaz katıldı.
Söyleşide izleyiciler Moderatör Defne Gürsoy’a, yönetmen Melis Önel’e çok soru sorduğu gerekçesiyle tepki gösterdi. Kısa tartışmanın ardından kendisinin soru sormayacağını belirten Gürsoy sözü vatandaşlara verdi.
Bazı izleyicilerin film sahnelerinin neden karanlık sorusuna Önal, “Film aşırı karanlık değil. Filmin konusu insan kaçakçılığını anlattığı için içinizi karartabilir. Karanlık ve ağır olması bu yüzden.”
Oyuncu Mustafa Uzunyılmaz ise vatandaşlara “Burada filmle ilgili soru sorun. Burada oyuncular var festival yönetimi yok. Filmleri o siyasete bu siyasete yakın olarak görmeyin” dedi.
SÖYLEŞİLERDE YAPICI OLUN
Filmi 4 haftada çektiklerini belirten yapımcı Yamaç Okur, “Film nakdi olarak 500 bin lira yardımlarla 1 milyon 100 bin lirayı buldu. Ormanlı ve Karaca köylülerinin yardımı ile Selanikte düzenlenen yarışmanın da faydası var. Burada AK Parti sorusunu anlayamıyorum. Bu film Berlin’de gösterildi. Orada bir tepki almadı. Belediyeler gelip geçici. Bundan sonra söyleşilerin daha da yapıcı olarak geçmesini istiyorum” diye konuştu.

Haberleri