Yozgat’ta, yaşanan kuraklıktan dolayı sular azalırken bunun yanında içme suyu şehir şebekesinde son bir aydır meydana gelen arızalar nedeniyle yaşanan su sıkıntıları vatandaşın tepkisini çekiyor. Yozgat Belediyesi su arızalarının en çok yaşandığı bölgede yeni hat çalışması başlattı.
Yozgat Şehir Merkezi’nin ihtiyacı olan saniyede 200 litre içme suyunun şehir merkezine pompalanmasına rağmen sürekli yaşanan arızalar uzun süreli kesintilere neden oluyor. Son bir aydır tüketimin artmasına bağlı olarak şebekedeki basınç düşüklüğü yüksek kesimlerde sorun oluşturdu. Ana hatlarda meydana gelen boru patlamalarının önüne geçemeyen belediye şebekede yenileme çalışması başlattı.
Yozgat Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Ali Şahin, şehir merkezinde yaşanan su kesintilerinin şebeke arızalarından kaynaklandığını belirterek, “Su şebekesinin ana borularında yenileme çalışması başlattık. Yaklaşık 30 yıllık olan 4 kilometrelik bölümün yapımına başlandı. Şu an için eski şebekeden arızaları gidererek şehre su veriyoruz. Yaklaşık 4 kilometre çelik borularla yeni bir hat çekerek sıkıntıyı aşmış olacağız. Yapımı tamamlanan Cemil Çiçek Barajından gelecek olan içme suyunu ilkbaharla birlikte şehre vermeye başladığımızda ise sorun tamamen çözülecek” dedi.
Yozgat şehir içme suyunun karşılandığı Arapseyfi bölgesinde su araştırmalarının sürdüğünü dile getiren Şahin, “Bu yıl içerisinde 65 litre / saniye debiye sahip yeni su bağlantısı yaptık. Normal şartlarda şehrimizde su sıkıntısı bulunmuyor. Ancak şebekelerdeki arızalar sebebiyle sıkıntı çekiyoruz. Bunun yanında vatandaşımızın da suyu tasarruflu kullanmasını istiyoruz. İnşallah arızaların sık yaşandığı bölümde yapacağımız yenilemeden sonra su kesintisi yapmayacağız. Su kesintileri en fazla yarım gün olacak” diye konuştu.
TERMAL SU ŞEBEKEYE BAĞLANDI
Basınç düşüklüğünden dolayı yüksek kesimlere su verilemezken, alternatif çözümler arayan Belediye, Özel İdare tarafından açtırılan ve 730 metreden çıkartılan, 27 derece sıcaklıktaki termal su kaynağını şebekeye bağlayarak Mehmet Hulusi Efendi Mahallesi’nin sorununu çözdü. Saniyede 8 litre debiye sahip olan sıcak suyun tahlilleri yapıldıktan sonra içme suyu olarak kullanılabileceği belirtildi.