Yurt Dışında Veteriner Hekimliği Eğitimi Ve Staj İmkanlari

“Yurt Dışında Veteriner Hekimliği Eğitimi ve Staj İmkanları”, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi’nin düzenlediği konferansta konuşuldu.
OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa; Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, International Veterinery Student’s Association (IVSA ) Samsun Akademik Danışmanı Doç. Dr. Berfin Melikoğlu, Türkiye Erasmus Plus Büyükelçisi ve IVSA Ankara Akademik Danışmanı Doç. Dr. Begüm Yurdakök Dikmen, akademik personel ve öğrenciler katıldı.
Konferansın açılış konuşmasını Doç. Dr. Berfin Melikoğlu yaptı. Melikoğlu, “Veteriner hekim profilinde olması gereken sorumluluk alma, dayanışma ve paylaşmayı büyük bir özveriyle taşıyan ve duydukları heyecana beni de ortak eden topluluğumuzun yönetim kurulu üyelerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Değerli hocalarımız ve topluluğumuza katılan yeni üyelerimizle gerek eğitim gerekse kültürel amaçlı daha çok etkinliğe imza atmayı planlıyoruz” dedi.
“ÖĞRENCİ ORGANİZASYONLARININ BİR PARÇASI OLMANIZ GEREKİYOR”
Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy ise konuşmasında, “Artık dünya global bir köy haline geldi. ‘Ben kendi evimde oturayım, yurt dışına çıkmayayım’ derseniz kendi içinizde hayatınızı sürdürmüş olursunuz. Diğer evlerde ne oluyor bilemezsiniz. Bu yüzden öğrenebilmek için bu tür öğrenci organizasyonlarının bir parçası olmanız gerekiyor. Biz okul olarak elimizden geldiğince her türlü desteği sizlere sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.
Konferansın davetli konuşmacısı Doç. Dr. Begüm Yurdakök Dikmen, yurt dışında veteriner hekimliği eğitimi ve staj imkanları hakkında bilgi verdi. Yurdakök, “Yaklaşık 14 sene önce ‘IVSA Ankara’ 2000 yılında kuruldu. Erasmus programına geçilen 2004 yılı pilot döneminde Türkiye’den yurt dışına giden ilk öğrencilerden biriydim” şeklinde konuştu.
“BİR FAKÜLTE NE KADAR ULUSLARARASI HALE GELİRSE O KADAR NİTELİKLİ ÖĞRENCİ YETİŞTİRİR”
“Bir üniversitede uluslararasılaşma, ülkenin amaçlarını, eğitimini, araştırmalarını ve toplum hizmetlerini uluslararası bir boyuta entegre etme sürecidir” diyen Dikmen şunları söyledi: "Bir fakülte ne kadar uluslararası hale gelirse o kadar nitelikli öğrenci yetiştirir duruma gelir. Öğrenciler için yurt dışı paha biçilemez bir deneyimdir. Avrupa’da İngilizce bilen öğrenci oranı yüzde 80 iken, Türkiye’de bu oran sadece yüzde 15 ile sınırlı kalmaktadır.”
Konferans Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yarım’ın, Doç. Dr. Begüm Yurdakök Dikmen’e teşekkür belgesini takdim ettikten sonra, fuaye alanında düzenlenen tanışma çayı seremonisi ve üye kaydı ile son buldu.

Haberleri