Ansan’ın Yeri Meclis Kararıyla Ekdağ’a Kiralandı

Ansan’ın Yeri Meclis Kararıyla Ekdağ’a Kiralandı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı devam meclisi komisyona gönderilen gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti. Olaylı tahliye ile gündeme gelen Antalya Sanatçıları Derneği’nin (ANSAN) yeri Ekdağ’a gelirinin ise Antalya Şehit Ve Gazi Aileleri Ve Malulleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ne verilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı devam meclisi Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel’in başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla komisyona gönderilen maddelerin görüşülmesiyle devam etti.
MHP’Lİ BAŞKAN’DAN TÜREL’E: "ALLAH SİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN"
Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe gündem dışı söz alarak geçmiş mecliste Korkuteli’ne yapılması planlanan küçük sanayi sitesiyle ilgili maddenin belediye basın birimi tarafından büyük puntolarla kendisinin belediyecilikten anlamadığını gösteren bir yayın yapıldığını iddia etti. Başkan Türel’e, "Sizin öğretmenliğinizi önemsiyoruz" diye hitap eden Başkan Gökçe şöyle konuştu:
"Sizin öğretmenliğinizi önemsiyoruz. Allah sizi başımızdan eksik etmesin. Hicvetmeyi siz bu meclise bir alışkanlık olarak kazandırdınız. Anlatmak istediğiniz konuyu anlamamakla ısrar ediyorsunuz. Önümüzdeki günlerde daha detaylı bilgilendireceğim konuyla ilgili" dedi.
TAHLİYESİNE İZİN VERMEDİKLERİ ANSAN’IN YERİNİ EKDAĞ’A KİRALADILAR
Antalya’nın tarihi Kaleiçi semtinin girişinde bulunan ve daha önceleri Antalya Sanatçılar Derneği’nden (ANSAN) çıkan olaylara ve tahliye edilmesine CHP’lilerin itirazlarına rağmen çevik kuvvet gücüyle tahliye edilen dernek yerinin EKDAĞ’a kiralanması ve gelirinin Antalya Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ne verilmesi gündeme geldi.
CHP Meclis Üyesi Songül Başkaya ilgili maddeye ilişkin söz alarak, "Aralık ayında ANSAN kameralarla şiddet içerikli bir tahliyeye neden olmuştu. Benim dikkat çekmek istediğim konu. Bu alanın şehit ailelerine verileceği söylenmişti. Biz de böyle biliyorduk. Aralık ayı sonunda EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Tamyürek, bir ön protokol yapılıyor. Burada meclis iradesine bir saygısızlık söz konudur" dedi.
"YAPILAN ÖN PROTOKOLDÜR"
CHP’li Başkaya’nın meclisin iradesine saygısızlık edildiği yönündeki söylemlerine Başkan Türel, "Bu yapılan ön protokoldür. Son maddesinde ’İş bu protokolün süresi mecliste alınan kararın ardından sözleşme olarak kabul edilir’ şeklinde madde var. Biz bu konularda dersimize iyi çalışıyoruz. Meclis uygun görürse sözleşme imzalanacaktır. Meclisin iradesini her şeyin üzerinde tutarız" dedi. Ön protokolün yapılmasındaki amaçlarının oluşacak soru işaretlerini ortadan kaldırmak olduğunu belirten Türel, "Ön protokolün imzalanması nedeni de konu meclise geldiğinde oluşacak soru işaretlerini ortadan kaldırmaktır. Ben bu ön protokolü imzalamadan buraya getirseydim burada ’Burayı kime peşkeş çekeceksiniz?’ denilecekti. Burada EKDAĞ’a kiralanmasını oyluyoruz" şeklinde konuştu.
TÜREL, "BAĞIRMANA MÜSAADE ETMEM, EDEBİNLE KONUŞ"
Alanın EKDAĞ’a kiralanması ve EKDAĞ’ın elde ettiği gelirden masrafları çıkarmasının ardından kalanı Antalya Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma Dayanışma Derneği’ne verilmesi konusunda ön protokol belgesinin komisyonda, komisyon üyelerine sunulmadığını öne süren CHP’li Meclis Üyesi Soydan ile Başkan Türel arasında ’bağırma’ nedeniyle kısa süreli gerginlik yaşandı. Söz alan ve yüksek sesle Başkan Türel’e hitap eden CHP Meclis Üyesi Sıtkı Soydan, "Bu sözleşme örneğinin komisyonda paylaşılmasının ne mahsuru vardı. Komisyondaki temsilcimiz kendilerine sözleme örneğinin gelmediğini söyledi" dedi.
Bunun üzerine Başkan Türel, "Bağırmana müsaade etmem. Edebinle konuş. Bana bağırma. Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanı’na bağıramazsın" dedi.
ANSAN’A CHP DARBESİ
CHP Grup Sözcüsü Ruhi Beşiktaş ise bir önceki mecliste CHP Meclis Üyesi Reşat Oktay ile Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu arasında yaşanan diyalogu hatırlatarak, "Biraz önce bağırma konusunda yaşanan duyarlılığınızı ’ulan’ diye hitap eden iki belediye başkanı hakkında gösterirseniz seviniriz" ifadelerini kullandı.
Grup sözcülerinin ve meclis üyelerinin konuşmasının ardından oylanan ilgili madde Ak Parti ve MHP’nin 70 evet oyuna karşın verilen 2 red ve 1 çekimser oy ile ANSAN’ın eski yerinin EKDAĞ’a kiralanması kabul edildi. Böylece CHP’li meclis üyeleri tahliyesine karşı çıktıkları ANSAN’ın yerini EKDAĞ’a kiralanmasına ’evet’ oyu vermiş oldu.