Antalya Limanı Port Akdeniz’de Kruvaziyer Sezonu Kapandı

Antalya Limanı Port Akdeniz’de Kruvaziyer Sezonu Kapandı

Kruvaziyer turizmin önemli duraklarından olan Antalya Limanı Port Akdeniz, kruvaziyer sezonunu Bahama bayraklı Amadea isimli yolcu gemisiyle kapattı. Sabah saatlerinde limana yanaşan 190 metrelik yolcu gemisi şehre 512 yolcu getirdi.
Çoğunu Alman turistlerin oluşturduğu yolcuların bir kısmı Antalya ören yerlerini ziyaret ederken, bir kısmı şehir merkezini ziyaret etti. Son yolcu gemisinin de gelmesiyle 2014 kruvaziyer sezonunu kapatan Antalya Limanı Port Akdeniz’e gelen toplam yolcu gemisi ve yolcu sayıları da belli oldu.
2014 sezonunu 65 yolcu gemisiyle kapatan Port Akdeniz Limanı böylelikle 2014 sezonu için liman yetkililerinin öngördüğü 170.000 yolcu sayısının da üzerine çıktı. Bu sezon Türkiye’nin bulunduğu bölgedeki siyasi istikrarsızlık nedeniyle kruvaziyer sektöründeki düşüşten yüzde 4 oranında yolcu sayısı artışıyla çıkan Port Akdeniz’de bu artışın devam edeceği öngörülüyor. Kapasitesinin henüz yüzde 20’sini kullanan Port Akdeniz Yolcu Limanı bu sezon yaptığı operasyonla aynı gün 9.000 yolcuya ana liman olarak hizmet verebilecek durumda olduğunu kanıtladı.