Antalya Polisinden Okul Servis Şoförlerine ’bonzai’ Uyarısı

Antalya Polisinden Okul Servis Şoförlerine ’bonzai’ Uyarısı

Antalya Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Antalya Servisçiler Odası, yeni eğitim sezonu öncesi servis şoförleri ile bir araya geldi. Servisçilere bir dizi uyarıların yapıldığı toplantıda Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Gençer, uyuşturucuya dikkat çekerek, "Bu sene bir de özellikle ülkenin gündemini çoğunlukla meşgul eden uyuşturucu ve bonzai denen çeşitli gruplar var. Onlarla mücadele ediyoruz. Bu konuda sizin de desteğinizin olması bizi rahatlatacaktır" dedi.
Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) binasında düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Gençer, Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin ve çok sayıda servis şoförü katıldı. Toplantıda yeni eğitim sezonu içerisinde öğrencilerin ve eğitimin sorunsuz şekilde işlemesi için alınacak önlemlerin yanı sıra şoförlerle ilgili bir dizi yenilikler ele alındı.
SERVİSÇİLERE TEK TİP KIYAFET UYGULAMASI
Servisçiler Odası Başkanı Süleyman Şahin, yaptığı konuşmada, okul servisi şoförlerine tek tip kıyafet uygulaması başlattıklarını söyledi. Herkesin saç ve sakal temizliğinin yanı sıra araç temizliğine de dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle konuştu: "Bu yıl servis şoförlerimize tek tip kıyafet uygulaması getiriyoruz. Koyu renk pantolon mavi ya da beyaz gömlek giyilecek. Tek tip kıyafet giyinmeyen arkadaşlarımız okul sorumluları tarafından uyarılacak. Herkes saç sakal ve araç temizliğine dikkat etmelidir. Bu yıl ilk defa şoförlerinde tanıtım kartı olacak. Bu kart öğrenci ve aileler tarafından görülecek. Böylece güvenliği sağlamış olacağız. Trafik kurallarına uyulacak bu konuda müsamaha olmayacak."
80 İLDEN ÖĞRENCİ VAR
Antalya’nın çok farklı bir nüfus sisteminin olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş da, Antalya’da 80 ayrı ilden 15 bin öğrencinin her yıl eğitime dahil olduğunu söyledi. Eğitimde özellikle taşımacılık konusunda dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Karakaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her yıl 15 bin öğrenci Antalya’da eğitim sistemine dahil oluyor. 80 ilden öğrenci Antalya’da eğitim görüyor. O nedenle eğitimle ilgili etkinlikleri organize ederken bunu göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bu nedenle eğitim sezonu başlamadan önce servisçiler odası ile bir araya gelerek gerekli tedbirleri karşılıklı olarak alıyoruz. Birlik beraberlik içinde hareket etmemiz gerekiyor."
"ÖĞRENCİLERDEN PARA İSTEMEYİN"
Servis şoförlerine bir uyarıda da bulunan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş, çocuklarla servis ücreti polemiğine girilmemesini istedi. Arkadaşlarının yanında para istenen öğrencinin psikolojisinin bozulduğunu belirten Karakaş, şunları söyledi: "Servis ücretlerinin alınmasıyla ilgili öğrencileri muhatap etmeyin. Anne baba ücreti öder. Siz çocuğa o kadar arkadaşının için de ’Oğlum servis ücretini getir’ dediğiniz zaman, o çocuğun psikolojisini bozarsınız. Biz bunu servis usul ve esaslarına yazdık. Ailesi ile muhatap olunuz."
"DENETİMLER SİZİ RAHATSIZ ETMESİN"
Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Gençer, eğitim sezonunun başlamasının ardından hassasiyetlerini okul servis araçlarına yönlendirdiklerini belirtti. Kazaların olmaması için denetimleri sıklaştırdıklarını belirten Gençer, servis şoförlerini "Denetimlerden rahatsız olmayın" diye uyardı. C plakası olmayan servis araçlarına taşımacılık yaptırmayacaklarını da belirten Gençer, şöyle konuştu: "Antalya diğer illerden farklı bir durumda. Eğitim sezonu bitince turizm araçlarına, eğitim sezonu bitince hassasiyetimizi servis araçlarına yönlendiriyoruz. Geçen sene denetimlerimiz oldukça yoğun oldu. Kazalarda azalmalar kaydedildi. Bu senede aynı şekilde denetimler olacak. Bu sizi rahatsız etmesin. Bu sizin iyiliğiniz için. Bu sene geçen seneye ek olarak C plakası olmayan araçların taşımacılık yapmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz."
SERVİS ŞOFÖRLERİNDEN BONZAİ İÇİN DESTEK İSTEDİ
Çocukların okul çevrelerinde uyuşturucu maddelere daha açık halde olduklarını belirten Gençer, sentetik uyuşturucu madde olan "Bonzai" ve diğer uyuşturucu maddelerinden öğrencileri korumak adına servis şoförlerinden destek istedi. Servis şoförlerinin desteği ile mücadelenin daha kolay olacağını söyleyen Gençer, sözlerine şöyle devam etti: "Bu sene bir de özellikle ülkenin gündemini çoğunlukla meşgul eden uyuşturucu ve bonzai denen çeşitli gruplar var. Onlarla mücadele ediyoruz. Bu konuda sizinde desteğinizin olması bizi rahatlatacaktır. Çünkü çocuklara en yakın noktada sizler bulunuyorsunuz. Bazen ailelerine anlatmadıklarını sizlere anlatabiliyorlar. Bunları bize aktarın biz bu konularda çalışmalar yapalım.”
"GENÇLER MERAKTAN UYUŞTURUCUYA BAŞLIYOR"
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nden (KOM) Gülşah Dinçar ise yaptığı sunumda öğrencilerin özellikle meraktan uyuşturucuya başladıklarını belirtti. Gençlerin genellikle ’Bir kereden bir şey olmaz’ mantığı ile uyuşturucuya başladığını kaydeden Dinçar, şunları söyledi: "Uyuşturucuya başlamada merak ve arkadaş baskısı çok etkili özellikle merak çok etkili. Sadece meraklarını gidermek için bu tür maddeleri denemek istiyorlar. Bir kere kullanmak bağımlı olmaya yetiyor. Madde Kullanımıyla Mücadele Büro Amirliği’ne geçen yıl gelen 350 kişiden yüzde 95’inin anne ve babası ayrılmış ya da birisi vefat etmiş. Aileler kendi hayatlarıyla ilgilenirken çocuklarını bazen göremeyebiliyor."