Antalya’da Hortum Bir Evi Yıktı

Antalya’da Hortum Bir Evi Yıktı

Antalya’da, dün gece yağmur ve fırtına ile birlikte çıkan hortum bir evin çatısını uçurdu, çok sayıda seraya zarar verdi.
Kentte çok sayıda ağaç yıkılırken, sera ve bazı evlerin çatısı zarar gördü.
Kepez İlçesi Düden Şelalesi mahallesinde 45 yaşındaki Faik İzolu’nun evi hortum nedeniyle zarar gördü. Şanlıurfa’dan Antalya’ya gelerek seralarda işçi olarak çalışan İzolu’nun dün gece evin içinde bulunduğu esnada hortum geldi. Hortum nedeniyle evin içinde sağa sola savrulan İzolu, kendisini güçlükle korudu. Yaklaşık 1 ton ağırlığındaki evin demir ve sacdan oluşan çatısını hortum 100 metre ileriye attı. Evin duvarları yıkılırken eşyalar kullanılamaz hale geldi. İzolu, yıkılan evinin içinde kullanabileceği bir eşya aradı. Yaklaşık 20 bin lira zararı olan İzolu’nun bu parayı kazanabilmesi için iki yıl ailesiyle birlikte çalışması gerekiyor.
Felaket anını anlatan İzolu, her şeyin saniyeler içinde olup bittiğini anlattı. Hortumla birlikte evin içinde sağa sola savrulduğunu aktaran İzolu, şöyle konuştu: “Şanlıurfa’dan Antalya’ya geldim, 6 yıldır seralarda işçi olarak çalışıyorum. Dün akşam çıkan hortum nedeniyle evim yıkıldı. İlk başta şimşek çaktı. İçerideydim. Kapıları pencereleri kapattım. Sonra bir baktım çatı uçtu. Çok korktum ama Allah’tan gelen bir şey. Namazımı kılmış kenarda bekliyordum. Evin içinde sağa sola savruldum. Ailem burada olsa can kaybı olabilirdi. Çatı uçtu ileriye düştü. Seralarda zarar var.”
İzolu, bütün birikiminin uçup gittiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Akşama kalacak bir yerim kalmadı. Ailem yolda bu akşam geliyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Yetkililerden yardım bekliyoruz.”