Antalya’daki Sedir Katiamı İddialarina Atso Madencilik Komutesi’nden Açıklama:

Antalya’daki Sedir Katiamı İddialarina Atso Madencilik Komutesi’nden Açıklama:

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 3.Grup Madencilik Komitesi yaptığı yazılı açıklamada, komite üyeleri olarak son günlerde yerel ve ulusal medyada çıkan haberler üzerine haberlerde bahsi geçen Hisarçandır mermer ocağındaki sahaya orman mühendisi ve çevre mühendisleri ile birlikte incelemelerde bulunulduğu ve yapılan incelemede bahse konu sahada çalışma yapan firmanın, sahada çalışma yapabilmesi hakkını veren kanuni tüm izinlerini aldığının tespit edildiği bildirildi.
SAHADA 100-150 YLLIK AĞAÇLARA NADİREN RASTLANDI
Yapılan araştırmada ve orman envanteri ile ilgili incelemede ve Orman Bakanlığı yetkililerinin verdiği bilgilerde bölgede 800 yıllık bir ağaç bulunmadığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:
"Çalışma yapılacak sahada 100-150 yıllık ağaçlara nadiren rastlanmıştır. Bir çoğunun çürümüş olduğu tespit edilmiştir. Haberlerde bahsi geçen EXPO sembol bitkisinin yetiştiği alan ile faaliyette bulunulacak saha arasında yaklaşık 20 kilometre mesafe bulunmakta ve sahada böyle bir bitki bulunmamaktadır. Madencilik faaliyetleri geçici faaliyetlerdir. Sahada yapılan faaliyetler sona erdiği zaman alan yeniden ağaçlandırma yapılarak, daha sağlam ve genç ağaçlar yetişmesine olanak sağlanmak üzere Orman Müdürlüğüne verilen ve taahhüt edilen rehabilitasyon projesi çerçevesinde yeniden ormanlık alan haline dönüştürülecektir."
BÖLGEDEN İŞÇİ İSTİHDAMINA DESTEK
Açıklamada ayrıca bölgeye ekonomik olarak değer kazandırmaya başladığı, bölgeden işçi alarak istihdam konusunda destek oluşmaya başlandığına da dikkat çekilerek, şu ifadelere yer verildi:
"Maalesef yapılan haberler yatırımcı firmalar toplum nezdinde zor durumda bırakılmaktadır. Yatırımcıları günah keçisi durumuna düşürmeye kimsenin hakkı yoktur. Haberlerde geçen kelimeler tek tek incelenmiş ve tamamının gerçek dışı olduğu anlaşılmıştır. Sorumlu yayıncılık anlayışı gereği en azından iddia edilen konularla ilgili kurumlara görüş sorulması örneğin orman Bakanlığı yetkililerine müracaat edilmelidir. T.C’nin bir hukuk devleti olduğu unutulmamalıdır. Madencilik yapılacak faaliyetlerde izin alım aşamalarının neler olduğunun, hangi ağaçlık alanlarda faaliyette bulunmak için izin verildiğinin iyi bir şekilde araştırılması gerektiğini belirtmek isteriz. "