Arslan Zeki Demirci Anısına Satranç Turnuvası

Arslan Zeki Demirci Anısına Satranç Turnuvası

2012 yılında hayatını kaybeden hayırsever turizmci Arslan Zeki Demirci anısına düzenlenen ve geleneksel hale getirilmesi planlanan "Satranç Turnuvası", The Sense Hotel’de gerçekleştirildi.
Türkiye Satranç Federasyonu il ve ilçe temsilciliği tarafından 10 yaş erkekler ve kızlar arasında düzenlenen ve büyük çekişmeye sahne olan Arslan Zeki Demirci satranç turnuvası ödül töreni ile son buldu, Ödül töreninde konuşan Emir Hotels Yönetim Kurulu Üyesi Demet Demirci, çocukların beyin jimnastiği, spor, sosyal aktivitelerle ne kadar meşgul edilirse, o kadar daha sağlıklı ve bilinçli bir nesil yetişeceğine inandığını belirtti.
Babası Arslan Zeki Demirci’nin adını yaşatmak için böyle bir turnuva düzenlediklerini belirten Demet Demirci, "Babam çocukları çok severdi. 100 ilkokul öğrencisine burs veriyordu. Hem bunu devam ettirmek adına hem babamın adını çocuklarla birlikte yaşatmak adına böyle bir etkinliğin yerinde olacağını düşünüp çocuklarına biz de Demirci ailesi olarak küçük bir destek vermek istedik. Bu turnuva sonunda hedeflediğimiz öncelikle çocukları mutlu etmekti. İki gün süren turnuvada çocuklarımızın mutlu olduğunu gördüm" dedi.
Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Hüseyin Yazıcı ise Manavgat’ta bir ilki başlattıklarını belirterek, turnuvaya 35 erkek ve 25 kız öğrencinin katıldığını söyledi. Yazıcı, "Amacımız turnuvaya 2004-2005-2006, 2007 ve 2008 doğumlu çocukların katılımını sağlamak ve satrancı onlara sevdirmek ve çocukları zihinsel olarak geleceğe hazırlamak. Bu imkanı sundukları için Demirci ailesine şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.
Turnuvada birincilere tablet, ikincilere fotoğraf makinesi, üçüncülere kol saati, dört ve beşincilere ise madalya verildi. Ayrıca turnuvaya katılan 2007 ve 2008 doğumlu miniklere de boyama kitabı ile kalem hediye edildi.