İstanbul'da Sahte 1,5 Milyon Dolara El Konuldu

İstanbul'da Sahte 1,5 Milyon Dolara El Konuldu
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde düzenledikleri operasyonlarda 1,5 milyon dolar değerinde sahte para bulunduğunu açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, başsavcılığın koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 1,5 milyon dolarlık sahte parayı ele geçirdi. Operasyonlarda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Emniyet güçleri, uzun süren titiz bir çalışmanın ardından, yabancı uyruklu suç şebekesinin faaliyetlerini takibe aldı. Şüphelilerin Irak'ta ürettikleri sahte dolarları Türkiye'ye getirip piyasaya sürmeyi planladıkları tespit edildi.

Ekipler, şebekenin faaliyet gösterdiği adresi tespit ederek operasyon düzenledi. Fatih ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda şüpheli yakalandı ve adresinde yapılan aramada 1,5 milyon dolarlık sahte para ele geçirildi.

Operasyon kapsamında, şebekenin diğer üyelerine yönelik de çalışmalar sürdü. Kağıthane ve Küçükçekmece'de yapılan operasyonlarda 2 şüpheli daha yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda ise 28 bin dolar sahte para ve suç geliri olarak değerlendirilen 5 bin 500 dolar bulundu.

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme tarafından 2 şüpheli tutuklanırken, diğer bir zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.