Atatürk, Vefatının 76. Yılında Agü’de De Anıldı

Atatürk, Vefatının 76. Yılında Agü’de De Anıldı

Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, “Ülkemizin her alanda kalkınması ve gelişmesi, Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması, onun ilke ve devrimleri ışığında gerçekleşmektedir” dedi.
Rektör Sabuncuoğlu, ulu önder Atatürk’ün 76. ölüm yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında, Cumhuriyetimizin kurucusu, Büyük Önder Atatürk’ü, ölümünün 76. yılında rahmetle, minnetle, şükranla andıklarını belirten Sabuncuoğlu, Atatürk’ün ilkelerinin, devrimlerinin, onun gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması için kendilerine her zaman rehber olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Sabuncuoğlu, şunları söyledi:
“Ulu önder Atatürk, bir imparatorluğun yıkıntılarından inançlı ve güçlü bir devlet çıkarmayı başararak, çağdaş ve modern bir devletin kuruluşunu gerçekleştirmiştir.
Atatürk’ün ilkeleri, devrimleri, onun gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması için bizlere her zaman rehber olmuştur ve bundan sonra da, hepimizin ortak dileği olan güçlü bir Türkiye için her alanda rehber olmaya devam edecektir.
Ülkemizin her alanda kalkınması ve gelişmesi, onun gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılması, onun ilke ve devrimleri ışığında gerçekleşmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle, ’Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalalettir’ diyen büyük önder Atatürk’ü, milli mücadelemizin kahramanlarını, aziz şehit ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz."
Öteyandan, Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına AGÜ Sümer Kampüsü’nde anma programı düzenlendi.
Rektörlük önündeki tören alanında düzenlenen programda saat 9’u 5 geçe, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı eşliğinde Türk Bayrağı yarıya çekildi.
Anma programında daha sonra Türk Dili Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Ahmet Kayasandık ve Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Okutmanı Murat Karataş tarafından yapılan konuşmalarla, Atatürk’ün yurtseverliği, inkılap ve ilkeleri anlatıldı.
Programa, akademik ve idari personel ile öğrencilerin yanı sıra, AGÜ’nün yabancı okutmanları ve diğer yabancı uyruklu çalışanları da katıldı.