Atso 28. Meslek Komitesi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleştirdi

Atso 28. Meslek Komitesi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı Gerçekleştirdi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) 28.Meslek Komitesi (kırtasiye, fotoğraf ve tercümanlık hizmetleri) Ağustos Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirdi.
28. Grup Meslek Komitesi Başkanı Hacı Ahmet Aktaş başkanlığında bir araya gelen komite üyeleri, yaklaşan eğitim ve öğretim sezonu öncesinde yapılacak çalışmalar üzerine görüştüler.Toplantıda yaklaşan 2014-2015 eğitim ve öğretim dönemi öncesinde kaliteli kırtasiye ürünlerinin tüketiciye en iyi şekilde ulaştırılması adına neler yapılabileceğini görüşen komite üyeleri, kitap ve kırtasiye ürünlerine ilişkin reklam ve satış politikası oluşturmaya yönelik çalışmalar yapmak üzere karar aldı. Toplantıda, reklam çalışmalarında, kaliteli kırtasiye ürünleri alış verişinin bu işi profesyonelce yapan sektör mensuplarından yapılmasının önemi konusuna vurgu yapılması fikri üzerine mutabakata varıldı.
KIRTASİYE ÜRÜNLERİNDE KALİTE ÖNEMLİ
Toplantı sonrasında açıklama yapan Meslek Komite Başkanı Hacı Ahmet Aktaş, "2014-2015 eğitim sezonu önümüzdeki günlerde başlayacak. Bu dönemde doğal olarak kırtasiye ürünlerine yoğun talep oluyor. Halkımızdan gerek kendileri, gerekse çocuklarının kullanımı için aldıkları kırtasiye ürünlerinin yalnızca fiyatına değil, kaliteli olmasına, fonksiyonelliğine, sağlık için sorun teşkil edip etmediğine, özellikle çocuklar için güvenlik riski oluşturup oluşturmadığına da dikkat etmelerini bekliyoruz. Alelade bir yerden yalnızca fiyatı dikkate alınarak alınmış ürünlerin bu hassasiyetleri ne kadar gözettiklerini halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.
KİTAP VE KIRTASİYE SEKTÖRÜNÜ BİTİRME NOKTASINA GETİRDİLER
Zincir mağazaların ve pazarcılar zaten zor durumda olan kitap ve kırtasiye sektörünü bitirme noktasına getirdiğini belirten Aktaş, “Halkımızın okul sezonu öncesinde kitap ve kırtasiye ihtiyacını kendi bölgesindeki cadde esnafından karşılamasının kırtasiyecilik sektöründe profesyonelce bu işi yapan, esnaf kültürünü benimsemiş üyelerimizin devamlılığı için son derece önemlidir. Halkımızdan kendilerinin, çocuklarının sağlığı ve sektördeki kalitenin sürdürülebilmesi için bu duyarlılıkları gözetmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.