Atso Başkanı Budak’tan Kan Bağışı İçin Destek

Atso Başkanı Budak’tan Kan Bağışı İçin Destek

Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Haluk Uyanık, Kan Merkezi Müdürü Hülya Çoksak’ı makamında kabul eden ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO üyelerini kan bağışı konusunda bilinçlendirmek ve teşvik etmek amacıyla Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi ile işbirliği yapacaklarını bildirdi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetimi olarak üyeleri kan bağışı konusunda bilgilendirmek ve kan ihtiyacı konusunda bilinçlendirmek için her türlü işbirliğine hazır olduklarını ifade eden Çetin Osman Budak, “Hepimizin bir gün kana ihtiyacı olabilir. Kan vermek hepimizin en önemli sosyal sorumluluklardan birisidir. ATSO olarak Batı Akdeniz Bölge Kan Merkez ile üyelerimizi ve çalışanlarını bilgilendirme noktasında her türlü işbirliğine hazırız” dedi. Budak ayrıca, ATSO’nun kurumsal sosyal medya hesaplarından kan ihtiyacı duyurularının paylaşılacağını da sözlerine ekledi.
Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi Bölge Müdürü Dr. Haluk Uyanık da, bir otobüs ve kiralık bir tır ile kan bağışı toplama çalışmalarının devam ettiğini, soğuk havalar nedeniyle bağış sayısının yarı yarıya azaldığını kaydetti. Batı Akdeniz Bölge Kan Merkezi’nin Antalya’nın yanı sıra Burdur ve Isparta bölgesinin de kan ihtiyacını karşıladığını bilgisini veren Uyanık, “Bölgede 2 milyon kişiden yüzde 5’i bağışçı. İhtiyacı göz önüne aldığımızda bu bağışlar yetersiz kalıyor. Organ nakilleri nedeniyle çok fazla kana ihtiyaç var. Ayrıca 12 milyon turist geliyor. Kızılay olarak onların da kan ihtiyacını karşılıyoruz. Bu nedenle ihtiyacımızın bir bölümünü başka bölgelerden temin etmek durumunda kalıyoruz” dedi.
ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Budak ve Bölge Müdürü Dr. Haluk Uyanık yılın belli dönemlerinde ATSO üyelerine yönelik kan bağışı kampanyası düzenlenmesi konusunda fikir birliğine vardılar.