Aü Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi’nin Faaliyetleri Değerlendirildi

Aü Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi’nin Faaliyetleri Değerlendirildi

Avrupa Komisyonu Gençlik Departmanı’ndan Avrupa Komisyonu Avrupa Budapeşte Gençlik Merkezi Müdürü Dr. Olaf Köndengen ve Gençlik Avrupa Yürütme Kurulu Sırbistan üyesi Djuro Blanusa, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi’nin faaliyetlerini incelemek amacıyla AÜ’ye geldi.
Heyet, ziyaret kapsamında Akdeniz Üniversitesi AÜ) Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi’nde 2012 yılından itibaren merkezin misyonu ve vizyonu doğrultusunda gerçekleştirdiği faaliyetleri, yayınları ve gençlik politikalarına katkılarını değerlendirdi.
AÜ Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’yi makamında ziyaret eden heyet, daha sonra Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ve Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi Müdürü Doç. Dr. Mehmet Canbulat ile Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanlarının katılımıyla Uluslararası İlişkiler Ofisi’nde ve Adrasan’da bulunan Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi’nde değerlendirme toplantısı yaptı.
Toplantı sonrasında, Avrupa Komisyonu Gençlik Departmanı’ndan Dr. Olaf Köndengen, Avrupa Komisyonu’nun Akdeniz Üniversitesi’ne desteğinin süreceğini belirterek, kendilerine gösterilen misafirperverlik nedeniyle teşekkür etti.
Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan da, yaptığı değerlendirmede konuk heyete çalışmaları ve tavsiyeleri için teşekkür ederek, Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezi’nin, kaliteli gençlik çalışmasının sivil toplum ve kamu kurumlarında geliştirilmesi, yaygın eğitimin ve gençlik çalışmalarının örgün eğitimde tanınması, gençlerin gençlik çalışmalarına dahil olması ve üniversitelerde sivil toplum çalışmalarının tanınması konularında faaliyetlerine devam edeceğini belirtti.