Aü Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne ‘yılın Eğitim Kuruluşu’ Ödülü

Aü Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne ‘yılın Eğitim Kuruluşu’ Ödülü

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü, TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Derneği tarafından “Yılın Eğitim Kuruluşu Ödülü”nün bu yılki sahibi olarak önemli bir başarıya imza attı.
Anadolu Üniversitesi Haber Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre; Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Anabilim Dalı Finansman Tezli Yüksek Lisans Programı’nda, Doç. Dr. Fatih Temizel tarafından verilen “Küresel Finansal Sistemde Yatırımcı İlişkileri Yönetimi ve Uygulamaları” dersi, TÜYİD’in 2014 yılı değerlendirmeleri sonucunda Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne, Yılın Eğitim Kuruluşu Ödülü’nü getirdi. TÜYİD tarafından piyasaların ve şirketlerin yatırımcılara en iyi şekilde tanıtılmasının yanı sıra şirketlerin adil piyasa değerlerine ulaşmalarına katkıda bulunmak ve Türkiye sermaye piyasalarının derinlik kazanmasını desteklemek amacıyla her yıl verilen “Yatırım İlişkileri Ödülleri” bu yıl da sahiplerine ulaştı. 24 Kasım Pazartesi günü düzenlenen “TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi”nin ardından Yılın Eğitim Kuruluşu Ödülü’ne, Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü lâyık görüldü. TÜYİD, 2014 yılında sermaye piyasalarına yönelik programları olan üniversiteler arasında yaptığı değerlendirmenin sonucunda Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nü “Yılın Eğitim Kuruluşu” olarak seçti.
Türkiye’de yatırımcı ilişkileriyle bağlantılı farklı hedef kitlelerini kurumsal ve bireysel platformda bir araya getirerek, mesleki bilgi üretmek ve yatırımcı ilişkileri uygulamalarında dünya standartlarına ulaşmak amacıyla kurulan TÜYİD tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen “TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2014” yaklaşık 150 yatırımcı ilişkileri profesyonelinin katılımıyla gerçekleştirildi. Zirvede; Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, TÜYİD Başkanı Abdullah Orkun Kaya, Başkan Yardımcıları Özge Bulut Maraşlı ve Bekir Yener Yıldırım’ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ile sektörün önemli isimleri yer aldı.
Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldırım, lisansüstü eğitimde sektör iş birliklerinin önemine vurgu yaparak, sektörün beklentilerinin önünde yer almayı başarabilen eğitim içeriklerinin takdir toplamaya devam edeceğini belirtti. “Küresel Finansal Sistemde Yatırımcı İlişkileri Yönetimi ve Uygulamaları” dersinin, bu kapsamda gerçekleştirilen çalışmaların önde gelen örneklerinden birisi olduğunu ve bunun da sektörün dikkatinden kaçmadığını ifade eden Prof. Dr. Yıldırım, “İlgili sektörlerin ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına üniversite ve sektör iş birliğinin yalnızca bir ders olarak kalmaması ve lisansüstü programların tümünün bu bakış açısıyla ele alınabilmesi için projeler geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.