Aü Uluslararası İlişkiler Ofisi’nde Yeniden Yapılanma

Aü Uluslararası İlişkiler Ofisi’nde Yeniden Yapılanma

Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, bir dünya üniversitesi olma azmi ve kararlılığı içinde olan Akdeniz Üniversitesi’nin, uluslararasılaşma stratejisini belirlediğini ve Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) koordinasyonunda etkin bir şekilde uygulandığını belirtti.
Prof. Dr. Özkan, Uluslararası İlişkiler Ofisi’nin kuruluşundan bugüne 2 yıl geçmesine karşın birçok yeni proje başlattığını ve yeni başarılara imza attığını belirtti. İlk defa geçen yıl güz döneminde başlayan, Mevlana Değişim Programı İstatistiklerine göre Akdeniz Üniversitesi’nin, Türk üniversiteleri içerisinde gidecek,gelecek öğrenci ve öğretim elemanı sayılarına göre ilk 1 ve 2’nci sırada yer aldığını kaydeden Prof.Dr.Özkan, “Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı AKUS olarak ve ilk defa yurtdışında gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı’nın daha ilk uygulama yılı olmasına karşın, AKUS sonuçlarını daha ilk yılda 60 Türk üniversitesi tanıdı” ifadelerini kullandı.
Mevlana Değişim Programı kapsamında AÜ öğretim üyelerinin ders vermek amacıyla, dünyanın değişik ülkelerindeki üniversitelere gittiğini, aynı şekilde yurtdışındaki üniversitelerden de Akdeniz Üniversitesi’ne ders vermek üzere bilim adamlarının geldiğini belirten Prof.Dr.Özkan, “Mevlana Değişim Programı kapsamında öğretim üyelerine benzer şekilde öğrencilerimiz ders almak üzere yurtdışındaki üniversitelere gitti ve yurtdışından öğrenciler ise eğitim almak üzere Akdeniz Üniversitesi’ne geldi.Yabancı öğrenciler, üniversitemizde uluslararası öğrenci olmak için başvurularını online olarak yapabiliyorlar, bu yıl yaklaşık uluslararası 1500 öğrenci başvuru yaptı” şeklinde konuştu.
Prof.Dr.Özkan, uluslararası paydaşlardan büyük ilgiyi gören ve Mevlana, Erasmus gibi değişim öğrencilerinin yanı sıra uluslararası öğrencilerin de AÜ’yü tercih etmelerinde büyük katkısı olan UİO ile ilgili etkinlik ve haberlerden uluslararası paydaşlara bilgi vermek amacıyla 3 ayda bir hazırlanan ‘International Relations Office Newsletter’in yayınlandığını ve yaklaşık 1000 üniversiteye düzenli olarak gönderildiğini belirtti.
Akdeniz Üniversitesi öğrencisinin, 4 yıllık bir lisans programında 3 yılını, 2 yılı yurtdışında olmak üzere, başka üniversitelerde eğitim alma imkanına sahip olduğunun altını çizen Prof. Dr. Burhan Özkan, “Bu kapsamda bir öğrencimiz Mevlana Değişim Programı ile örneğin Amerika, Japonya gibi Erasmus programının uygulanmadığı ülkelerdeki üniversitelere de gidebilir. Aynı şekilde aynı öğrencimiz, Erasmus Programı kapsamında Erasmus Programının uygulandığı Avrupa ülkelerine örneğin Almanya veya Polonya’ya gidebilir. Üçüncü hareketlilik olarak yine aynı öğrencimiz Farabi Programı ile yurtiçindeki bir üniversitede eğitim alabilir” dedi.