Bacınoğlu: "ülkemizin Yüzde 90’ında Ağız Ve Diş Hastalıkları Var"
Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Aytaç Bacınoğlu, ülkenin yüzde 90’ında ağız ve diş hastalıkları olduğunu, vatandaşların ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendiğini ve bunun sonucunda diş hekimlerine olan güvenin arttığını söyledi.
18-22 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve bu hafta içerisinde yer alan 22 Kasın Diş Hekimleri Günü olarak kutlanıyor. Ağız ve diş sağlığının önem kazanması ile diş hekimlerine olan ilgide artıyor. Son zamanlarda ağız ve diş sağlığına verilen önemle diş hekimlerine güvenin arttığını belirten Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Aytaç Bacınoğlu, vatandaşın bilinçlendiğini ve ağız sağlına önem verdiğini belirtti.
"TOPLUMDA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞINA OLAN GÜVEN ARTIYOR"
Ordu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin çalışma koşulları, çalışan sayısı ve tedaviler hakkında bilgiler veren Aytaç Bacınoğlu, "22 Kasım Diş Hekimleri günü, 18-22 Kasım Ağız ve diş haftası olarak kutlanıyor. Ağız diş sağlığı toplumumuz için çok önemli, özellikle koruyucu ağız ve diş sağlığı önemlilik arz ediyor. Vatandaşlarımızın da gün geçtikçe diş sağlığı konusunda bilinçlenmesi bizi oldukça sevindiriyor. Diş hekimlerine olan güvende ihtiyaçta her geçen gün artıyor. Toplumda ağız ve diş sağlığına olan güven ve ihtiyaç artıkça diş hekimlerine olan güvende her geçen gün artıyor. Bizler ağız ve diş sağlığı hizmetleri sunucuları olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Ayda ortalama 10-15 bin hastaya hizmet veriyoruz. 45 hekimle bu işi gerçekleştiriyoruz. Ağız ve diş sağlığı ile ilgili ortodonti haricinde her türlü hizmeti veriyoruz. Ayrıca koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerimiz devam ediyor. Özellikle çocuklara yönelik koruyucu tedaviler uyguluyoruz" dedi.
"ÜLKEMİZİN YÜZDE 90’INDA AĞIZ VE DİŞ HASTALIKLARI VAR"
Ağız ve diş sağlığı tedavilerinin yalnızca hekimler tarafından yapılmayacağını ve diş tedavisinde erken teşhise değinen Bacınoğlu, "Halkımızın üzerinde durması gereken görevler var. Ağız ve diş sağlığı sadece hekimler tarafında sağlanacak bir şey değil, aynı zamanda bu bir ekip işi. Bilincin artması ile toplumumuzun ağız ve diş sağlığı artacaktır. Ülkemizin yüzde 90’ında ağız ve diş sağlığına yönelik hastalıklar var. Bunu azaltmak için elbirliği ile çalışmamız gerekiyor. En son aşamaya gelip hastaneye uğramak yerine 6 ayda bir düzenli olarak kontrole gelmeli ve hekimlerimize danışmalıdır. Bu şekilde olursa tedaviler hem zaman hem de masraf açısından azalacaktır. Hastalarımız genellikle son aşama olan çekim aşamasında başvuruyorlar. Ama son zamanlarda bu sayı düşerek erken başvurmaya başladılar" diye konuştu.