Bahçeşehir Koleji Ve Bau İşbirliğiyle Düzenlenen Veli Seminerleri Başladı

Bahçeşehir Koleji Ve Bau İşbirliğiyle Düzenlenen Veli Seminerleri Başladı

Bahçeşehir Koleji, Türkiye geneli kampüslerinde düzenlediği seminerlerde BAU Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin akademisyenlerini velileriyle buluşturuyor.
2014-2015 eğitim öğretim yılı boyunca sürecek seminerlerin ilki 1 Kasım Cumartesi günü Bademli ve Ümraniye kampüslerinde yapıldı.
Bahçeşehir Koleji Bursa Bademli kampusünde Çift Dilli Eğitimin Beyin Gelişimine Etkisi konulu seminerini gerçekleştiren Yrd.Doç Dr. Füsun Akdağ, sunumunda iki yaşına gelmiş bir bebeğin beyninde yetişkinlere göre iki kat sayıda nöron olduğunu ve bu yüzden insan hayatının ilk yıllarının beynin en hızlı büyüme ve gelişme zamanı olduğu için çok kritik olduğunu belirtti. Araştırmaların, yeteri kadar oyun oynamayan veya dokunulmayan bebeklerin beyninin yaşıtlarına göre yüzde 20 - yüzde 30 daha az geliştirdiğini ortaya koyduğunu ve çift dilli çocukların tek dilli olanlara göre çoklu fonksiyonda, dikkatlerini odaklamada da tek dilli çocuklara göre daha iyi olduğunu gösterdiğini vurgulayan Akdağ, seminer sonunda katılımcıların sorularını yanıtladı. Aynı gün Bahçeşehir Koleji Ümraniye kampusünde Prof. Dr. Filiz Polat’ın sunumuyla düzenlenen "Üstün Yetenek ve Zekânın ABC’si" konulu seminer velilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Türkiye’de üstün yeteneklilik algısı, zekâ testlerinin çeşitleri ve yeterlilikleri, dünya üzerinde bu konuyla ilgili yapılan çalışmalar, ailelerin tutum ve davranışları gibi konulara değinen Polat, seminer esnasında velilerin bu tip çocukların hangi testlerle tespit edileceği, okul dışında hangi eğitimleri almaları gerektiği sorularını yanıtladı.
Bahçeşehir Koleji velilerine yönelik düzenlenen seminer 8 Kasım Beylikdüzü, 15 Kasım Sancaktepe, 29 Kasım Adana olmak üzere yıl boyunca diğer iller de de gerçekleşecek.