Bartın Polisi Dolandırıcılara Karşı Uyarılarını Sürdürüyor

Bartın Polisi Dolandırıcılara Karşı Uyarılarını Sürdürüyor

Telefon dolandırıcılarına karşı halkı bilgilendirmeye devam eden Bartın Emniyet Müdürlüğü, 6 bin adet yeni el broşürü hazırlattı. Suç ve suçluyla mücadele amacıyla uzun bir süredir vatandaşı özel olarak hazırlattığı el broşürleriyle bilgilendiren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri aynı kararlılıkla faaliyetlerine devam ediyor.
Halkın yoğun bulunduğu park, bahçe, kahvehane, kafeterya gibi yerleri ziyaret eden Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri vatandaşları telefon dolandırıcılığı konusunda bilgilendirdi. Bilgilendirme faaliyetleri el broşürleriyle sürdürülürken, yeni el broşürleri hazırlandı. Bartın Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ve Lojistik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan 6 bin el broşürünün dağıtımına başlandı.
Bilgilendirme faaliyetlerinde ülkemiz genelinde birçok vatandaşın telefon dolandırıcılığına maruz kalarak maddi zararlara uğradığını belirten görevliler, dolandırıcıların kullanmakta oldukları yöntemler hakkında örnek olayları da anlatıyor. Hazırlanan el broşürlerinde gelen telefonların emniyet birimlerinden gelip gelmediğini kontrol etmek için kesinlikle 155 Polis imdat no’lu telefon hattını veya en yakın polis merkezinin aranması istenirken polisin veya herhangi bir kamu görevlisinin vatandaştan para veya kontör istemeyeceği, bunları istemenin veya vermenin suç olduğu belirtildi. Kontör ya da para dolandırıcılığı olayına maruz kalınmış ise arayan veya kontör transferi yapılan telefon numaralarının not edilerek dekontları ile birlikte en yakın polis merkezi veya Cumhuriyet Başsavcılığına giderek suç duyurusunda bulunulması istendi.