Başkan Uysal’dan Fotoğraflı Ansan Değerlendirmesi

Başkan Uysal’dan Fotoğraflı Ansan Değerlendirmesi

Muratpaşa Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Konferans Salonu’nda yapıldı.
Toplantıda konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, ANSAN’ın tahliyesi ve tahliye tarzına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Uysal, “Kinle siyaset yapmak kimseye fayda sağlamaz. Rövanşist tavırla Antalya’ya hizmet edemezsiniz. Bu düşünce yanlış düşüncedir, hizmetten alıkoyar” diye konuştu.
TONBUL’A ÇAĞRIDA BULUNDU
ANSAN’ın tahliyesinde yaşanan olaylar sırasında çekilen fotoğrafları göstererek emniyet ve Büyükşehir Belediyesi zabıtasının tutumuna vurgu yapan Başkan Uysal, emekli öğretmenlere, yaşlı insanlara yumrukla saldıranların cezalandırılması için İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul’a çağrıda bulundu. Başkan Uysal, olay sırasında çekilen fotoğrafları göstererek, “Şimdi burada hareketleri yapan kişiler, devlet görevlisi, kıyafetleri devlet kıyafeti. Elinde miğferi yok. Karşısındaki insanların elinde herhangi bir şiddet ibaresi olan cisim yok. Görüldüğü gibi doğrudan yumruk atma davranışı gerçekleşiyor. Bu hukuki olarak görev yapma hali değil” dedi.
32 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ
Meclis üyelerinden Cem Kotan’ın da yaşananları değerlendirdiği toplantıda 32 gündem maddesi görüşüldü.
Toplantı öncesinde CHP Grup Sözcüsü Songül Başkaya ve Cem Kotan imzalı Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın isimlerinin bir parka verilmesi ve anıt heykellerinin yapılması konulu önerge verildi. Meclis üyelerince oybirliğiyle kabul edilen önerge 28’nci maddede görüşüldü.
Muratpaşa Meclisi oybirliğiyle önergenin İsim Verme ve Eğitim Kültür Komisyonu’ndan oluşan Karma Komisyona gönderilmesini kararlaştırdı.