Bilgi Evi Öğrencileri Geri Dönüşümü Yerinde Öğrendi

Bilgi Evi Öğrencileri Geri Dönüşümü Yerinde Öğrendi

Mamak Belediyesi Başak Bilgi Evi, öğrencilerin bilgilendirilmesi ve çevre bilincinin oluşturulması amacıyla Mamak Katı Atık Entegre Tesisi’ni ziyaret etti.
Bilgi Evi öğretmenleri ile birlikte tesisi gezen öğrenciler, Kimyager Burçin Tunç ve Çevre Mühendisi Fatma Akbaş tarafından geri dönüşüm konusunda bilgilendirildi. Tesise gelen atıkların ne gibi aşamalardan geçtiği konusunda teorik olarak anlatım yapan yetkililer, ardından öğrencilere tesisi gezdirdi. Öğrenciler, çevre ve geri dönüşüm, ürünlerin toplanması ve ayrılması konularında ayrıntılı bilgi aldılar. Öğrencilere gezi ile çevre bilincinin geliştirilmesi ve atıkların geri kazanımının öneminin anlatıldığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Öğrencilerimiz geri dönüşüm konusunda bilgilendirildi. Çöpe giden atıkların değerlendirildiğini ve ekonomik anlamda kazanımın nasıl sağlanıldığını öğrendi. Önemli olan çevreyi kirletmeden geri dönüşüm ürünlerini toplamak, ayırmak ve yeniden kazanıma katkı sağlamak. Biz gelecek nesillere temiz bir toplum ile birlikte çevre kültürü bırakmak istiyoruz” diye konuştu.
Mamak Çöplüğü’nün artık örnek gösterildiğini belirten Akgül, "Mamak Çöplüğü’nün bugünkü hali bir ilçenin dezavantajdan avantaja dönmesinin simgesidir" dedi.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde başlatılan çalışmalar sonunda Ankara’nın çöplerinin üçte ikisinin depolama yöntemiyle biriktirildiği Mamak Çöplüğü, “Ankara Katı Atık Projesi” ile revize edildi. Çöp alanına fidanlar dikilerek seralar oluşturuldu. Sera projesi ile topraksız tarım yoluyla domates yetiştirilmeye başlandı. 2 bin metrekarelik alanda kurulan serada yıllık 30 ton domates yetişiyor. Domatesin ardından salatalık, orkide ve çilek üretimi de gerçekleştirilmeye başlanan Mamak Çöplüğü tarımsal üretim sahasına dönüştü.