Bitkisel İlaçlar Soğuk Alınganlığına Deva Değil

Bitkisel İlaçlar Soğuk Alınganlığına Deva Değil

Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Tayyar Kılınç, bitkisel çayların soğuk alınganlığı tedavisinde hiçbir özelliğinin olmadığını söyledi.
Memorial Diyarbakır Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümü uzmanlarından Op. Dr. Tayyar Kılınç, kış aylarında yaşanan soğuk alınganlığının tedavisiyle ilgili önerilerde bulundu. Kılınç, hastalık oluşumunun engellenebileceğini, en önemlisi de vücut direncinin yüksek seviyede olması gerektiğini belirterek, "Soğuk alınganlığı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, kırgınlık gibi şikayetler ile devam eden bir hastalıktır. Bu hastalığın sebebi virüslerdir. Virüsler, doğada, vücudumuzda, burnumuzun içinde bulunabilir. Aynı zamanda başkalarından da bize bulaşabilir. Virüsler vücut direncinin düşük olduğu zamanda hastalığa neden olur. Vücudumuzun direnci düştüğü zaman hastalıklar artmaya başlar. Bu virüsler soğuk havalarda ürer ve hastalıklara neden olur. Tabi ki öncelikle korunmak gerekiyor. Vücudun bu hastalıktan korunması için de vücut direncinin artırılması lazım. Bundan dolayı soğuk havalarda sıkı giyinmek, bolca taze meyve ve sebze tüketilmek gerekir. Sigaralı ortamlardan uzak durulması, ellerin sürekli yıkanması, özellikle toplu taşıma araçlarını kullananların ellerini yıkamaları gerekiyor" dedi.
"TAZE SEBZE VE MEYVELERLE BESLENMEK ÇOK DAHA ÖNEMLİDİR"
Soğuk alınganlığı hastalığına karşı tedavi amaçlı kullanılan bitkisel çay ve ilaçların hiçbir özelliğinin olmadığını savunan Op. Dr. Kılınç, tedavi yöntemi için taze meyve ve sebze tüketilmesi önerisinde bulundu. Kılınç, "Bitkisel bazı çayların soğuk algınlığını tedavi edici özelliği olduğuna dair yanlış bir inanış var. Ancak bitkisel çayların tedavi edici hiçbir özelliği yoktur. Bunlar yerine taze sebze ve meyvelerle beslenmek çok daha önemlidir" diye konuştu.
Op. Dr. Tayyar Kılınç, viral enfeksiyonların başlangıçta çok hafif kırgınlık, burun akıntısı, boğaz ağrısı gibi belirtilerle başlayabileceğine dikkat çekerek, "Soğuk algınlığı bitkisel ilaçlarla tedavi edilmeye çalışılırsa zaman kaybı nedeniyle enfeksiyonun daha da kuvvetlenmesine neden olur ve hastalık daha da ilerleyerek sinüzit, zatürre gibi çok ciddi hastalıklara yol açabilir. 2-3 gün içinde geçmeyen viral enfeksiyonlarda mutlaka doktora başvurulması gerekiyor” şeklinde konuştu.