Bitlisli Mucit “bitmeyen Enerji” Üretti

Bitlisli Mucit “bitmeyen Enerji” Üretti

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan bir mucit, 4 yıl boyunca yaptığı çalışmalar sonucunda dünyada bir ilke imza atarak “bitmeyen enerji” üretti.
Doğuştan elektrik ve enerji üretmeye merakı bulunan 55 yaşındaki emekli memur elektrik teknikeri Medeni Karakaplan, 4 yıl boyunca üzerinde çalıştığı çalışmasını tamamlayarak enerji üretimi alanında bir ilke imza attı. Farklı metallerle bitmeyen enerji üretmeyi başaran mucit, deneme aşamasında evinde kullandığı bu icat sayesinde ev elektriğinde yüzde 50 tasarruf ettirmeyi başardı. Çalışmasıyla enerji alanında çığır açan bir buluşa imza atan Medeni Karakaplan’ın icadı, aynı zamanda akıllı telefonlarda sorun haline gelen şarj problemine çözüm sağlarken, elektrikli araç üretimi için de oldukça önemli bir buluş olarak tarihe geçecek nitelikte. Karakaplan, icadını TÜBİTAK ve değişik üniversitelerdeki bilim adamlarından aldığı desteklerle her geçen gün geliştirerek, elektrikli araç üretiminde ve daha birçok alanda kullanılabilir hale getirmeyi hedefliyor.
İCAT DÜNYADA İLK VE TEK
İcadının sırrını vermeyen Bitlisli 55 yaşındaki Medeni Karakaplan, değişik metallerin bir araya gelmesiyle oluşturduğu bitmeyen enerji buluşunun dünyada ilk ve tek olduğunu söyledi. Medeni Karakaplan, “Elimizin altında birçok enerjisi bitmeyen enerji bulunuyor. Ancak bizler bunun farkında değiliz. Ben 4 yıldır üzerinde çalıştığım bu icadımla sonunda enerjisi bitmeyen piller üretmeyi başardım. Yaptığım icat dünyada ilk ve tek. Çünkü dünyada bu alanda çok çalışma yapılmış, ancak hiçbir çalışma da bitmeyen bir enerji üretilememiştir. Ancak benim değişik metallerden ürettiğim enerjim hiçbir şekilde bitmiyor” dedi.
“ELEKTRİKTE YÜZDE 50 TASARRUF SAĞLADI”
İcadını yaklaşık bir yıldır kendi evinde kullandığını anlatan Medeni Karakaplan, evin farklı yerlerine yerleştirdiği icadı sayesinde her ay elektriğe ödediği faturasında yüzde 50-60 civarında tasarruf sağladığını kaydetti. Evinin bir odasında yaptığı icadıyla şimdiye kadar 3 ila 12 watt arasında elektrik üretmeyi başardığını açıklayan Karakaplan, “Pil sayısını çoğaltmayla ve icada eklenti olarak güç kaynağı takviyesi yapılarak bitmeyen bu enerji 250 wattlık güce kadar çıkarılabilir. Bu da şu demek oluyor. Bu güce ulaşan enerjiyle ev elektriğinin tamamını karşılayarak, ömür boyu elektrik faturalarından kurtulabiliriz” diye konuştu.
“BİTMEYEN ENERJİYLE TELEFONLAR 1 DAKİKADA ŞARJ EDİLEBİLİYOR”
Karakaplan, icadı sayesinde akıllı telefonların ve diğer elektronik cihazların şarj sorununa da kökten çözüm getirdiğini belirterek, “Normal elektrikle ancak bir saatte şarj edilebilen elektronik cihazlar, icadımla en fazla 1 dakika içinde şarj edilebiliyor” şeklinde konuştu.