Bitlis’te Kapalı Psikiyatri Servisi Açıldı
Bitlis Devlet Hastanesi’nde daha önce olmayan kapalı psikiyatri servisi açılarak halkın hizmetine sunuldu.
Konu hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Bitlis Devlet Hastanesi Yöneticisi Erdal Dilekçi, daha önce Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’yle birlikte psikiyatri hastalarına verilen hizmetin, psikiyatri servisinin açılmasıyla ikinci bir ayağının tamamlandığını söyledi. İlde kapalı bir psikiyatri servisine ihtiyaç olduğunu belirten Dilekçi, “Daha önce böyle bir servisimiz yoktu. Özellikle hastalara hizmet veren bir birim olması nedeniyle hizmete sokmaktan gurur duyuyoruz. Daha önceleri hastalarımız en yakın olan Elazığ iline gidiyordu. Servisimizin açılmasıyla birlikte inşallah bundan sonra hastalarımızı başka merkeze göndermeden hizmet vereceğiz. Böylelikle hastalarımız başka şehirlerde mağdur olmaktan kurtulacaklar. Şu anki yatak kapasitemiz 10 kişiliktir. Bu bir başlangıçtır. İleriki zamanda yatak kapasitesini büyütmede, daha aktiviteleri genişletmek gerekiyor. Bunu daha zenginleştirerek devam ettirteceğiz” dedi.
Hastanede görevli 2 psikiyatri uzmanı ve 3 psikolog ile hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Dilekçi, “Ocak ayında bir psikiyatri uzmanı daha atanacak. Burada polikliniği yoğun olan bir branş. 3 doktor ihtiyacımızı karşılayacak pozisyona gelecek. Ortalama olarak günlük polikliniğimize 50 ila 80 arası hasta geliyor. Hastanemizde tek polikliniğimiz mevcut. Bir doktorumuz burada hizmet verirken, bir doktorumuzda Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde hastalarımıza hizmet veriyor. Üçüncü bir doktorun gelmesiyle daha kaliteli bir hizmet verilecektir” ifadelerini kullandı.
Psikiyatri hastalarının günlük ilaçlarını düzenli kullanmaları ve psikoterapilerinin yapılması için servislerde kalınacağı, 24 saati doldurmak için çeşitli aktivitelerin de yapılacağını vurgulayan Dilekçi, “Satranç, dama oynama, psikologlarla birlikte zihinsel aktiviteleri gerçekleştirebilecek bir ortam, birlikte zaman geçirip kendi problemlerini arkadaşlarıyla paylaşabilecekleri bir ortam oluşturacağız. Burada önemli olan, hastaların zamanlarını kaliteli bir şekilde geçirip, hastalığın o ağır ilk dönemlerini burada daha rahat ve huzurlu bir şekilde atlatmalarıdır” şeklinde konuştu.