Çekirge Ve Süne İle Mücadele İçin Doğaya Keklik Bırakıldı

Çekirge Ve Süne İle Mücadele İçin Doğaya Keklik Bırakıldı

Malatya’da çekirge ve süne ile mücadele için doğaya keklik bırakıldı.
İnönü Üniversitesi Kampüsü alanında, Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü tarafından Keklik Üretim İstasyonu’nda üretilen 70 keklik, sembolik olarak doğaya bırakıldı.
Kekliklerin doğaya bırakılması programında konuşan Vali Yardımcısı Abdulkadir Duran, "Bugün itibariyle 60-70 keklik, sembolik olarak doğaya bırakılıyor. Yaban hayatı koruma adına herkes bilinçli olmalıdır. Avlanma mevsimi ve bölgeleri var. Av alanları dışında avlanma yapılmamalı. Doğal alanları koruma adına, yetiştirilen keklikler, çekirge ve süne ile mücadele için doğaya bırakılıyor" ifadelerini kullandı.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, “Malatya’da göreve başladığım ilk yıllarda Çevre Bakanlığımızın talebi üzerine, kayısı bahçesi alanında 30 dönümlük alanı keklik üretmek üzere tahsis ettik. Geçen yıldan itibaren yılda 10 bin keklik üretilip, illere dağıtıldığını biliyoruz” diyerek, doğal hayatı koruma adına yapılan faaliyetleri hep desteklediklerini bildirdi.
Üretilen 70 keklik, sembolik olarak doğaya bırakılırken, bu yıl toplam 2 bin adet kekliğin doğaya bırakıldığı kaydedildi.
Programa, Doğa ve Milli Parklar Malatya Bölge Müdür Vekili Şevket Bozdağ, Doğa ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü Malatya İl Müdürü Abdullah Koç, rektör yardımcıları, ilgili ve yetkililer katıldı.