Chp, Mersin’deki Spor Tesislerini Meclise Taşıdı
CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Mersin’de geçen yıl gerçekleştirilen 17. Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin pek çoğunun bakımsız ve kötü durumda olduğunu öne sürerek, tesislerin “kaderine terk edildiğine” ilişkin iddiaların doğru olup olmadığını sordu.
Akdeniz Oyunları kapsamında inşa edilen tesislerin durumunu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Seçer, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yazılı olarak yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi. Önergesinde, Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin “kaderine terk edildiğine” dair iddialar bulunduğunu ifade eden Seçer, Mersin Stadyumu’nda yaşanan çim sorununa dikkat çekti. Henüz yapımının üzerinden bir yıl geçen, 60 milyon 553 bin TL sözleşme bedeliyle inşa edilen ve 25 bin 556 kişi kapasiteli Mersin Stadyumu’nun kötü zemininin hayal kırıklığı yaşattığını vurgulayan Seçer, “Son olarak Mersin İdmanyurdu’nda forma giyen Adem Güven, Adanaspor ile oynanan dostluk maçında çime takılmış ve omzu iki yerden kırılmıştır. Çim sorununun çözülmemesi durumunda Mersin İdmanyurdu’nun maçlarının oynanmasının güç olacağı ifade edilmektedir. Keza oyunlar için yapılan diğer pek çok tesisin de kötü durumda olduğu görülmektedir” dedi.
Tesislerin bu durumda olmasının sorumlularının açıklanmasını isteyen Seçer, Bakan Kılıç’a Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin bakım ve diğer hizmetlerinden kim ya da kimlerin sorumlu olduğunu sordu. Kılıç’tan, söz konusu tesislere hangi tadilat ve onarım hizmeti yapıldığını ve ne kadar para harcandığını açıklamasını isteyen Seçer, ayrıca şu soruları yöneltti:
“Önemli bir çoğunluğu yeni yapılan ve kısa zaman içinde teslim edilen bu tesislerin bakım ve onarımlarına yönelik ihtiyaç neden ortaya çıkmaktadır? Sözü edilen tesisler teknik şartnamelere uygun olarak yapılarak teslim alındı ise aradan geçen kısa sürede neden bu tesislerde bozulmalar, dökülmeler, kabarmalar, fayanslarda yerinden çıkma ya da oynamalar, boyalar ve sıvalarda çatlamalar, futbol sahası zemininde bozukluklar meydana gelmektedir? Bu konuda yapılan soruşturma ya da inceleme bulunmakta mıdır? Bulunulmuş ise sonuçları ne olmuştur? Tesislerin çalıştırılması, yeni ve farklı değişik organizasyonların yapılması gündemde midir? Mersin Arena Stadyumu’nun zemininin kötü olmasının sorumlu ya da sorumluları kimlerdir? Geçtiğimiz futbol sezonunda, zeminin bir türlü hazır olmaması nedeniyle maçlarını uzun bir süre Tevfik Sırrı Gür Stadyumu’nda oynamak zorunda kalan Mersin ekibinin, sezonun sonlarına doğru geçtiği yeni stadyumunda önümüzdeki Süper Lig maçlarını oynamasına engel bir durum var mıdır?”
Seçer, soru önergesi ile ilgili yaptığı açıklamada da büyük vaatlerle ve “hızlandırılmış” şekilde inşa edilen tesislerin bugünkü durumu konusunda sorunlar yaşandığı iddiaları olduğunu vurgulayarak, yetkililerin zaman kaybetmeden buna çözüm bulması gerektiğini belirtti. Seçer, “Söz konusu tesisler Akdeniz’in incisi şehrimize değer katıyor, ancak tesislerin ‘atıl ve bakımsız’ olduğu iddiaları mutlaka araştırılmalı ve sorunları varsa giderilmelidir. Ayrıca, teslimlerinin üzerinden henüz bir yıl geçmesine karşın bu sorunların neden ortaya çıktığı da belirlenmeli, sorumluları mutlaka cezalandırılmalıdır. Zira bu tesislerin halkın parasıyla yapıldığı unutulmamalıdır. Bu tesislerin işlevsel hale getirilmesi kentimiz için büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.