Çiftçinin Traktör Vize İşlemleri Gezici Tüvtürk Aracı İle Yapılıyor

Çiftçinin Traktör Vize İşlemleri Gezici Tüvtürk Aracı İle Yapılıyor

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çiftçilerden gelen talep üzerine traktör vizeleri TÜVTÜRK gezici aracı ile yapılmaya başlandı.
Manavgat Ziraat Odası, çiftçilerden gelen talepleri dikkate alarak önemli bir hizmeti çiftçinin ayağına götürdü. Manavgat Ziraat Odası’nın başvurusu üzerine TÜVTÜRK, ilçedeki çiftçilerin ayağına giderek traktörlerinin vizesini yapmaya başladı.
Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin konuyla ilgili açıklamasında, "Köylerimizden traktörleri Manavgat’a getirerek vize yaptırmak alabildiğine zorlu ve sıkıntılı bir süreç oluyordu. TÜVTÜRK ile görüşmelerimiz neticesinde ocak, şubat, mart aylarında köylerden vize yaptırmak isteyen traktörlerden talep topladığımız muhtarlar, oda delegeleri ve çiftçilere mesaj gönderdik. Bize kayıt yaptıran 705 tane traktörün vizesi olmadığını gördük. Bunları TÜVTÜRK ile görüştük. Köylünün traktörünün vize işlemleri için köyüne gidiliyor. Yine yılbaşına kadar talepleri toplayacağız. Vizesi yapılmayan traktörleri yılbaşından sonra tekrar TÜVTÜRK ile beraber bir program yapacağız. Günlük 64 kişi yapmak kaydıyla sıraya koyacağız.Uygulama halen Türkiye’de 9 tane ilde devam ediyor.Böyle bir uygulamaya izin verdikleri için teşekkür ediyoruz" dedi.