Çiftçiye Sertifikalı Tohum Uyarısı

Çiftçiye Sertifikalı Tohum Uyarısı

Antalya’nın Korkuteli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, yeni ekim hazırlıklarına başlayan çiftçilere sertifikalı tohum kullanmaları yönünde uyarıda bulundu.
Korkuteli çiftçilerin daha kaliteli ve yüksek verim elde etmeleri için sertifikalı tohum kullanmalarını isteyen Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, "Çiftçilerimizin bir çoğu yıllardır aynı tohum üzerinden ekim yapıyorlar. Bu da yüksek verimi ve kaliteyi düşürüyor. Bu açıdan sertifikalı tohum ekmeleri halinde daha kaliteli ve yüksek verim elde edebilirler. Bir dekar araziye çiftçi kendi tohumundan 26-27 kiloya kadar ekim yapılırken, sertifikalı hububat tohumluktan 20-22 kilo ekilmektedir" dedi.
Çiftçinin yeni ekime başlamadan önce mutlaka Ziraat Odası mühendisleriyle fikir alışverişinde bulunmaları gerektiğini vurgulayan Büyükçetin, "Çiftçimiz ekim yapmadan önce odamıza uğrayarak ziraat mühendislerinden ekimle ilgili hangi tarlaya hangi tohumu, dekar başına kaç kilo tohum atılması gerektiğini ve hangi derinlikte ekilmesi gerektiği konularına bilgi alabilirler" diye konuştu.