Dijital Güvenlik Kaygısı Büyüyor

Dijital Güvenlik Kaygısı Büyüyor

Intel Security’nin bir parçası olan McAfee, dünya genelinde 8 bini aşkın tüketicinin yaşam tarzı ve teknoloji trendleri ile ilgili düşünce ve davranışlarını inceleyen “Safeguarding 2025” çalışmasının sonuçlarını duyurdu.
MSI Araştırması dünya çapında aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık, Almanya, Hollanda, Fransa, İspanya, İtalya, Kanada, Brazilya, Meksika, Japonya ve Hindistan’nın da bulunduğu 12 ülkeden 21-65 yaş arası 8 bin 94 tüketiciyle yaptığı araştırma, teknolojinin hızla gelişmesiyle birlikte artan dijital güvenlik risklerini ortaya koydu, 1-12 Ağustos 2014 tarihleri arasında yapılan anketin sonuçlarına göre tüketiciler; önümüzdeki 10 yılda teknoloji ve cihazların etkili bir şekilde evlerini yönetebileceğine inanıyorlar. İnsanların yarısından çoğu ( yüzde 56) 11 yıl içerisinde kendileri ile konuşan ya da okuyan akıllı bir ev sahibi olabileceklerini düşünüyorlar. Yüzde 68’den fazlası ürünün azalması durumunda buzdolaplarının otomatik olarak market listesine eksik ürünü ekleyeceğini düşünüyor. Tüketicilerin yüzde 82’si ise evlerinin güvenlik sistemlerinin mobil cihazlarına bağlanacağına inanıyor.
Araştırma gelşen teknoloji kadar, güvenlik açıklarında kaygı duyulduğunu da ortaya koyuyor. Ankete göre, tüketicilerin yüzde 63’ü 11 yıl sonra siber güvenlik durumunun nasıl olacağı ile ilgili kaygı duyuyor. Tüketicilerin yüzde 60’ı kimlik hırsızlığı, mali hırsızlık ve dolandırıcılığın en büyük sorunlar olacağını belirtiyor. Yeniliklerin her geçen gün tüketicilerin hayatına daha fazla girmesiyle birlikte, pek çok insan siber suç kurbanı olmak korkusuyla, kişisel bilgilerini paylaşmaya ya da bu teknolojileri benimsemeye tereddüt ediyor.
Çalışma, tüketicilerin yüzde 73’ünün önümüzdeki 10 yıl içerisinde aile üyelerinin de hacker kurbanı olabileceklerinden korktuğunu ortaya çıkartıyor. Yarıdan fazla tüketici ise 2025 yılında ailelerinin siber zorbalıktan etkileneceğine inanıyor. Pek çok insanın sosyal network sitelerinde karşılaştıkları olumsuz tüketici deneyimleri online büyümeyi de negatif yönde etkiliyor.
McAfee Türkiye ve Azerbeycan Bölge Direktörü İlkem Özar, “Özellikle “Nesnelerin İnterneti” gibi teknolojilerin hızlı bir şekilde gelişerek ve giderek artan bir ivmeyle hayatımıza girmeye devam edeceğini, tüketicilerin ise bu gelişmelerin onların güvenlik ve gizliliklerini nasıl etkileyeceği konusunda kaygılandıklarını görüyoruz. Bu araştırma ile bu konulara ve beklentilere ışık tutmayı amaçlıyoruz ve böylece endüstri getirdiği yeniliklerde tüketicilerin akıllarındaki online güvenlik ve gizlilik endişelerini de hesaba katarak yol alabilir." dedi.