Diş Hekimleri Ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Çalişanlari Sorunlarına Çözüm Bekliyor

Diş Hekimleri Ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi Çalişanlari Sorunlarına Çözüm Bekliyor

Sağlık-Sen, diş hekimleri ve ağız diş sağlığı merkezi çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir çalıştay düzenledi.
Bir otelde düzenlenen çalıştaya Sağlık-Sen Genel Başkan yardımcıları Mustafa Örnek ve Abdülaziz Aslan’ın yanı sıra Eskişehir Şube Başkanu Hasan Hüseyin Köksal ve diş hekimleri katıldı. Düzenlenen kahvaltıdan sonra çalıştayda açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, diş hekimlerinin yaşadığı sorunlara dikkat çekerek çözüm önerileri sundu. Sağlıkta dönüşümle beraber halkın sağlık kurumlarına başvuru ve hizmet almasının artmasına karşın personel artışının aynı oranda yapılmadığını, yetersiz istihdamın çalışanların iş yükünü daha da artırdığını dile getirdi. Örnek, “Diş hekimlerimiz, zor şartlar altında yoğun tempo ile çalışırken, adaletsiz performans sistemi altında eziliyor, işin niteliğinin önemsenmeyip niceliğinin önemsendiği bir sistemde sağlık hizmeti sunmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.
VATANDAŞLAR AĞIZ SAĞLIĞI KONUSUNDA BİLİNÇSİZ
Vatandaşların yüzde 90’ının ağız ve diş sağlığı sorunu yaşadığını ve bu konuda yeterince bilinçli bir toplum olunmadığına dikkat çeken Mustafa Örnek, tedavi bekleyen hasta sayısına kıyasla yetersiz sayıdaki hekimle, kısıtlı zamanlarda ağız ve diş sağlığı hizmetlerinin en iyi şekilde verilmeye çalışıldığını ifade etti.
AĞIZ SAĞLIĞI HİZMETİNDE YETERLİ İSTİHDAM BULUNMUYOR
Diş hekimleriyle birlikte, diş protez teknisyenleri, diş klinik yardımcıları, ağız ve diş sağlığı teknisyenleri, röntgen teknisyenleri, diş hastanelerinde ve ADSM’lerin de devlet hastanelerinin ağız ve diş sağlığı kliniklerinde görev yapan tüm çalışanların sorunlarının da çözüme kavuşturulmasını isteyen Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, “Ağız ve diş sağlığı hizmetlerinde çalışma şartlarının ağırlığı ve artan iş yoğunluğunun getirdiği fiziki ve psikolojik yıpranma, personel istihdamını zorunlu hale getirmesine karşın, diş hekimi, diş protez teknikerliği ve teknisyenliği gibi ağız ve diş sağlığında hizmet veren kadrolarda yeterli istihdam yapılmamaktadır. Bunun yanı sıra çalışma standartlarının uygun olarak sağlanmaması fedakâr çalışanlarımızı zor şartlarda çalışmaya mahkum etmektedir. Hizmetin sunulması için yeterli sayıda istihdamın sağlanması, çalışma standartlarının ve iş güvenliğinin sağlanması yüzde 70’ine yakını kas iskelet sistemi rahatsızlığı çeken yüzde 30’a yakını varis hastalığına yakalanmış ağız ve diş sağlığı çalışanlarının en büyük mesleki beklentileridir. Bunun yanı sıra diğer sağlık hizmetlerinde görev yapan çalışanların ortak sorunları da, ağız ve diş sağlığı çalışanlarımızın çözümünü bekledikleri sorunlardır” dedi.