Dsi Bölge Müdürlüğünden Duyarlı Davranış

Dsi Bölge Müdürlüğünden Duyarlı Davranış

DSİ 13. Bölge Müdürlüğü hizmet binaları ile Sosyal ve Eğitim Tesisleri’nin bahçelerinde kuş ve kediler için evler yapıldı.
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür yaptığı açıklamada, “Gerek dinimizin emri gerekse insanlık vazifesi olarak yaşayan her canlının mutluluğunu arzu eden ve bunun için gayret gösteren bir milletiz. Bizler yılın belli bir gününde değil, yılın her gününde gerek yabani gerekse evcil hayvanlara karşı şefkatli davranarak onları aç ve açıkta bırakmamak için gayret gösteriyoruz. Özellikle bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından vatandaşlarımıza sık sık çağrılar yapılmaktadır. Bizler en başta yaptığımız su yapıları ile sadece İnsanlığın değil, yabani ya da evcil ayrımı yapmaksızın bütün hayvanların ve bütün canlıların yaşama haklarının korunması için de gayret gösteriyoruz” dedi.
Özgür, özellikle hizmet binaları ile Sosyal ve Eğitim Tesisleri’nin bahçelerini kendilerine mesken edinmiş kuş ve kedileri kış şartlarında soğuktan korumak ve aç kalmalarını önlemek için yaptıkları kedi ve kuş evleri ile koruma altına aldıklarını belirtti.