Dsi’den Kumluca İlçesinde Yerinde Tespit

Dsi’den Kumluca İlçesinde Yerinde Tespit

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Oğuz Kasap, Tuncay Aykan, Osman Ertürk ve şube müdürleri ile birlikte Kumluca ilçesinde geçtiğimiz günlerde yağan yoğun yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.
DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür ve beraberindeki heyet, ilk olarak Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’yı makamında ziyaret ederek, istişarelerde bulundu. Daha sonra Kumluca merkez, Mavikent, Beykonak, Gavur Deresi, Ortaköy ve Güzören Mahallelerinde incelemelerde bulunan Özgür yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz günlerde yağan yoğun yağışlardan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunarak etüt yaptık. İnşallah en kısa zamanda tespit ettiğimiz sorunlu bölgelerde gerekli çalışmayı yaparak sorunları ortadan kaldırmış olacağız” dedi
Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya ise aşırı yağışlar sonucu bazı bölgelerde su baskınları yaşandığını, su baskınlarından sera ve bazı evlerin etkilendiğini belirterek, “Su baskını olan Mavikent Beykonak, Gavur Deresi, Ortaköy ve Güzören mahallelerinde incelemelerde bulunduk. Mavikent Mahallesi’nde Akdere’nin açılması konusunda görüş birliğine vardık. İnşallah en kısa sürede Akdere’nin açılması çalışmasına başlayacağız ve bir daha su baskınlar yaşanmaması için çalışacağız” şeklinde konuştu.