Dünya Girişimcilik Forumu Başkanı Atamer, Canlı Bağlantı İle Saü’lü Öğrencilerle Görüştü

Dünya Girişimcilik Forumu Başkanı Atamer, Canlı Bağlantı İle Saü’lü Öğrencilerle Görüştü

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü’nün 150 ülkede kutlanan Global Girişimcilik Haftası çerçevesinde organize ettiği üç farklı girişimcilik konferansı, Dünya Girişimcilik Forumu Başkanı Prof. Dr. Tuğrul Atamer’in Fransa’dan canlı bağlantısı ile gerçekleştirildi.
Sakarya Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte Fransa Lyon’a canlı bağlantı yapılarak Dünya Girişimcilik Forumu Başkanı Prof. Dr. Tuğrul Atamer ile öğrencilerin görüşmesi sağlandı. Prof. Dr. Tuğrul Atamer, “Girişimcilik moda mı oldu yoksa gerçekten bu konuda yapısal bir sorun mu var diye sorarsak bizce moda değil. Bu yapısal bir dönüşüm. Dünyanın, her zamandan çok şimdi, binlerce girişimcilik ekosistemine ihtiyacı var. Gelişmiş ya da gelişmekte olan bütün ülkelerde, kırsal ya da kentsel, her yerde ihtiyaç var. Çünkü dünya görülmemiş bir dönüşümün aşamasında” dedi.
2050 yılına doğru ömür süresi 100 yılı aşacak diyen Atamer, “Dünya tarihinde ilk defa aynı gökyüzü, aynı çatı altında 4 kuşak bir arada yaşayacak. Şuan her şey 3 kuşağın bir arada yaşaması için yapıldı. Bundan 40 yıl sonra muazzam bir kurumsal dönüşüme tanık olacağız. 4 kuşağın bir arada yaşaması için. Yepyeni bir sosyal yaşam tarzı yepyeni evreler icat etmemiz lazım. Bunları da sizler icat edeceksiniz” şeklinde konuştu. Görüşme yaklaşık yarım saat sürdü.
Görüşmeden sonra konuşan “onedio.com” sitesinin kurucusu olan Kaan Kayabalı girişimcilik hikâyesini anlattı. Elektronik mühendisliği mezunu olan Kayabalı, “İlk girişimcilik projem çok fazla tutmamıştı. 6 ay boyunca çabalamıştık ama ilerleyememiştik. Farklı alternatiflere başlayınca kazanabildiğimizi gördük. Oldukça iyi para kazanır olmuştuk ama iş ortamında her an düşüşe hazır olmak gerekir. Bir anda çöküntüye uğramıştık. Sonra sadece tek bir işe odaklanmaya karar verdik. Bununla birlikte ben insanların habercilere ihtiyaçlarının olmadığını fark ettim. Bunun için bir site kurmaya karar verdim. Sitenin kurulumundan sonra duyurmak zordu. İnsanlar haber olmayınca üretmiyor. İnsan olmayınca da haber çıkmıyordu. Daha sonra bunu sosyal medyayla yaydık. Her şeyi tamamen kullanıcıya bıraktık. Zamanla sitemizin tarzı değişti. Kullanıcılar faydalı buldukları bilgileri paylaştılar. Ama belli bir sınır getirdik. En önemli, en çok dikkat çekecek konuları barındırmasını istedik. Şimdi sitemiz Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 19. sitesi oldu” ifadelerini kullandı.