Batı Şeria'da İsrail Güçlerinin Baskınında 3 Filistinli Öldü, 8 Kişi Yaralandı

Batı Şeria'da İsrail Güçlerinin Baskınında 3 Filistinli Öldü, 8 Kişi Yaralandı
İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’da gerçekleştirdiği baskında, Nablus kentinde 3 Filistinli öldü, 8 kişi ise yaralandı.

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinde gerçekleştirdiği baskında ölen Filistinlilerin sayısı 3'e, yaralıların sayısı ise 8'e yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Nablus'taki Balata Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda ağır yaralanan 30 yaşındaki Ahmed Ömer el-Hıdır'ın göğsünden aldığı kurşun yarası sonucu hayatını kaybettiği bildirildi.

Önceki açıklamalarda, aynı baskında 23 yaşındaki Adem Selahaddin Ferrac ve 28 yaşındaki Mutez Halid Nablusi'nin de İsrail güçleri tarafından öldürüldüğü belirtilmişti. Ölenlerin naaşları Nablus'taki Rafediya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, İsrail askerlerinin Ferrac'ın cesedini kanlar içinde sürükleyerek el koydukları görüldü. Ferrac'ın uzun süredir İsrail tarafından arandığı ve kız kardeşinin düğününe katıldığı sırada düzenlenen baskında öldürüldüğü ifade edildi.

Pazartesi günü Nablus'a yapılan baskında 3 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin ise açılan ateş sonucu yaralanarak bölgedeki hastanelerde tedavi altına alındığı bildirildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ve İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısı 525'e ulaştı.