Hamas'tan Tel Aviv'e 4 Ay Sonra Füze Saldırısı

Hamas'tan Tel Aviv'e 4 Ay Sonra Füze Saldırısı
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamlara yanıt olarak Tel Aviv'e füze saldırısı düzenlediğini duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına tepki olarak Tel Aviv'e füze saldırısı düzenledi. Açıklamaya göre Gazze'den Tel Aviv'e ocak ayından bu yana ilk kez füze fırlatıldı. Saldırı öncesinde kentte siren sesleri duyuldu.

Kassam Tugayları, yaptığı yazılı açıklamada, "Siyonistlerin sivillere yönelik katliamlarına tepki olarak Tel Aviv'i bir dizi füzeyle hedef aldık." ifadelerine yer verdi. İsrail devlet televizyonu KAN, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinden İsrail'in merkezindeki şehirlere yaklaşık sekiz füze fırlatıldığını doğruladı. Tel Aviv'de siren sesleriyle halk uyarıldı.

Herzliya'da Bir Eve Füze İsabet Etti

Gazze'den atılan füzelerden birinin İsrail'in merkezindeki Herzliya kentindeki bir eve isabet ettiği bildirildi. İsrail'in Kanal 7 televizyonu, dört ay sonra ilk kez Refah'tan Tel Aviv'in de aralarında bulunduğu İsrail kentlerine toplamda on iki füze fırlatıldığını belirtti.

7 Ekim Saldırıları ve Sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim 2023'te "Filistinlilere ve kutsal değerlere yönelik ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e kapsamlı bir saldırı düzenledi.

İsrail, bu saldırılarda 1200 vatandaşının öldüğünü, 5132 kişinin ise yaralandığını açıkladı. 7 Ekim'den bu yana İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15.239'u çocuk ve 10.093'ü kadın olmak üzere 35.984 Filistinli hayatını kaybetti, 80.643 kişi yaralandı.

24 Kasım 2023'te başlayan ve daha sonra üç gün uzatılan "insani ara" sırasında 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoymaya devam etti. 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ve işgal altındaki Batı Şeria ile Doğu Kudüs'teki İsrailli yerleşimcilerin saldırılarında 518 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 285'i kara operasyonlarında olmak üzere 634 askerinin öldüğünü duyurdu. Gazze'de halen enkaz altında binlerce ölü olduğu bildiriliyor. Halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı büyük ölçüde tahrip edildi.