İsrail, Refah'a Kara Saldırısı Planlıyor

İsrail, Refah'a Kara Saldırısı Planlıyor
İsrail, Tel Aviv ile Hamas arasındaki esir takası müzakerelerinde anlaşma sağlanamaması halinde Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırısı başlatmayı planlıyor.

Tel Aviv ve Hamas arasında devam eden esir takası müzakereleri, ciddi bir çıkmaza girmiş durumda.

İsrail ordusu, müzakerelerde ilerleme sağlanamaması halinde, Gazze'nin güneyinde bulunan ve 1,5 milyon yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah'a kara saldırısı başlatma planları yapıyor.

İsrail'in Refah'a olası kara saldırısı, Gazze Şeridi'nde siviller için sığınacak bir yerin kalmayacağı endişesini beraberinde getiriyor. Yüzbinlerce Filistinli, güvenli bir liman arayışında iken Refah'ta yaşam mücadelesi verenlerin durumu daha da zorlaşabilir.

Müzakerelerde Son Durum

Esir takası müzakereleri, Hamas'ın İsrail'den esirlerin serbest bırakılması talebiyle devam ediyor.

Ancak taraflar arasında anlaşmazlıkların devam etmesi, çözüm bulma umutlarını azaltıyor. Hamas'ın Kahire'den ayrıldığı ve ateşkes teklifine yazılı yanıt vereceği bildirilmişti ancak belirsizlik sürüyor.

İsrail'in Saldırı Planları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Refah'a kara saldırısı için tarih belirlediklerini açıklamıştı. Bu saldırı planları, uluslararası toplumdan ciddi eleştiriler almasına rağmen devam ediyor. İsrail ordusunun Refah'a kara saldırısını "çok yakında" başlatacağı haberleri bölgedeki gerilimi arttırdı.

Gazze'nin güneyindeki Refah kenti, süregelen çatışmalardan kaçan siviller için önemli bir sığınak olmuş durumda. Ancak İsrail'in saldırı planları, sivillerin güvenliği konusunda büyük endişelere neden oluyor.