İtalya, Ukrayna'ya Asker Göndermeyeceğini Yineledi

İtalya, Ukrayna'ya Asker Göndermeyeceğini Yineledi
İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme olasılığını dile getirmesi üzerine İtalya'nın pozisyonunu net bir şekilde ortaya koydu.

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme önerisine karşı İtalya'nın tutumunu net bir şekilde ortaya koydu.

Tajani, Reggio Calabria kentinde gazetecilere yaptığı açıklamada, "Her zaman Rusya ile savaşta olmadığımızı söyledik. Dolayısıyla İtalyan askerlerini Ukrayna’ya savaşmaya göndermeyeceğiz. Ukrayna’nın bağımsız bir devlet olma hakkını savunuyoruz. Fakat tekrar ediyorum. Rusya ile savaşta değiliz." şeklinde konuştu.

İtalya'da aşırı sağcı Lig Partisi'nin lideri Matteo Salvini ise Macron'un önerisine karşı sert bir tepki gösterdi. Salvini, "Asla bir İtalyan askeri Macron için ölmeyecek." ifadesini kullandı.

Öte yandan, sağ koalisyon iktidarı tarafından Ukrayna'ya yönelik yeni bir adım atıldı.

Giorgia Meloni liderliğindeki hükümet, Ukrayna'ya Samp-T hava savunma sistemi ve bazı topçu sistemleri de dahil olmak üzere 9. silah yardımı paketi sağlama kararı aldı. Hazırlıkların Haziran ayındaki G7 Liderler Zirvesi'ne kadar tamamlanması planlanıyor.