Meksika'da Belediye Başkan Adayı Canlı Yayında Öldürüldü

Guerrero eyaletinde, belediye başkanlığı için yarışan Alfredo Cabrera, bir miting sırasında canlı yayında suikasta uğrayarak yaşamını yitirdi.

Meksika'nın Guerrero eyaletinde, seçimlere günler kala belediye başkan adayı olan Alfredo Cabrera, miting sırasında kameraların önünde hayatını kaybetti.

Cabrera, Coyuca de Benitez kasabasında düzenlenen bir mitingde konuşma yaparken bir saldırgan tarafından başından vurularak öldürüldü. Olay anı, etraftakilerin çığlıklarıyla dolu bir panik havası içinde kameralara yansıdı. Saldırgan ise olay yerinde etkisiz hale getirildi.

Guerrero Valisi Evelyn Salgado, muhalefet koalisyonu adayı Cabrera'nın trajik ölümünü "korkakça bir eylem" olarak nitelendirdi ve olayı şiddetle kınadı.

Artan Siyasi Şiddet ve Hükümet Eleştirileri

Meksika hükümeti, son altı ayda en az 22 yerel adayın öldürüldüğünü açıkladı, ancak sivil toplum kuruluşları bu sayının yaklaşık 30 olduğunu iddia ediyor. Muhalefet partileri, özellikle PRI, hükümeti adayların güvenliğini sağlamak için yeterince çaba göstermemekle suçluyor.

Bu hafta sonu yapılacak olan genel seçimlerde; yeni başkan, kongre üyeleri, birkaç eyalet valisi ve çok sayıda yerel yetkili seçilecek. Oylamanın güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için yaklaşık 27 bin asker ve Ulusal Muhafız üyesinin görev yapacağı duyuruldu.