Refah Kentinde İsrail Tankları Harekete Geçti

Refah Kentinde İsrail Tankları Harekete Geçti
Refah sınır kentindeki hareketlilik devam ediyor, İsrail tankları bölgeye adım attı. Sivilleri kıstıran İsrail ordusu, Refah'ın merkezine giriş yaparak durumu daha da gerilimli hale getirdi. Tanklar, El Avde camisinin yakınında görüldü.

Refah sınır kentinde, İsrail ordusunun hareketleri endişe verici bir boyuta ulaştı. Sivillerin kıstırıldığı bölgede, en az 45 kişi can verirken İsrail tanklarının Refah kent merkezine giriş yaptığı belirtildi.

Gazze'ye yönelik 235 gündür devam eden İsrail saldırıları, her geçen dakika artan bir şiddetle devam ediyor. Görgü tanıkları, tankların El Avde camisi yakınlarında görüldüğünü aktardı. İsrail ordusu, operasyonla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, görgü tanıklarının bilgileriyle ilgili herhangi bir yorumda bulunmadı.

Filistinlileri Diri Diri Yaktılar!

İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın aldığı tedbirlere aldırış etmeden, Refah'ta bulunan Filistinlilerin sığındığı çadırları bombalamıştı.

Saldırıda en az 45 Filistinli, aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu şekilde diri diri yanarak hayatını kaybetmişti. 249 kişi ise yaralanmıştı.

Dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu katliama yönelik tepkiler artarken, İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırıyı "trajik bir hata" olarak nitelendirmişti. Bu skandal açıklamanın yankıları devam ederken Reuters haber ajansı, İsrail tanklarının Refah kent merkezine girdiğini bildirdi. İsrail cephesinden ise henüz resmi bir açıklama gelmedi.