Tesla 2026'da Elektrikli Kamyonu İçin Seri Üretime Geçecek

Tesla 2026'da Elektrikli Kamyonu İçin Seri Üretime Geçecek
Tesla'nın tamamen elektrikli kamyonu olan Tesla Semi, elektrikli kamyon taşımacılığının geleceğini belirlemeyi amaçlıyor. Tesla, Semi'nin seri üretimine 2026 yılında başlanacağını duyurdu.

Tesla Semi, 2026 için büyük bir hazırlık içinde. Araç 2017’deki ilk tanıtımından bu yana karmaşık bir yapıya sahip olmasıyla biliniyor. Uzun mesafe kamyonu, aslında 2019'da üretilecekti ancak çeşitli gecikmeler yaşandı. İlk teslimatlar Aralık 2022'de başladı, ancak 2024'ün ilk çeyreğine kadar sadece 150 adet üretilebildi.

Tesla, Elektrikli Kamyonunu 2026 Yılında Seri Üretime Hazırlıyor

Tesla, Semi elektrikli kamyonunda herşeyin yolunda gittiğini göstermek adına Las Vegas'taki 2024 Gelişmiş Temiz Ulaşım Fuarı'nda (ACT) sahneye çıktı. Kıdemli Müdür Dan Priestley, "Elektrikli ağır kamyon taşımacılığının üstesinden gelmek için elektrikli araçlarla ve destekleyici altyapıyla ilgili deneyimi büyük ölçekte sunmayı sabırsızlıkla beklediklerini" ifade etti.

tesla-elektrikli-kamyon2.jpg

Priestley, ayrıca PepsiCo'nun filosuna 50 Tesla Semi kamyonunun daha katılacağını duyurdu. Bu duyuru, büyük perakendeciler Costco ve Walmart'ın da benzer pilot programlar başlattığına dair raporların ardından geldi. Tesla, bu gelişmeleri gelecek hedeflerinin sadece bir başlangıcı olarak görüyor. Geçen yıl, şirket Nevada'da Tesla Semi üretimini desteklemek için 3,6 milyar dolarlık bir fabrika kuracağını duyurdu.

Tesisin inşaatına bu yılın ocak ayında başlandı. Bay Priestley, Tesla'nın 2026 yılında hacimli üretim hedeflediğini ve sonunda yılda 50.000 adet kadar üretim gerçekleştireceğini söyledi. Önceki üretim hedeflerine ulaşılamamasına rağmen, nihayet 2026'da seri üretime başlanacağı kesinleşti.