Dzemaılı: "fenerbahçe’ye Karşı Oynamak İstiyorum"

Dzemaılı: "fenerbahçe’ye Karşı Oynamak İstiyorum"

Galatasaraylı futbolcu Blerim Dzemaili, Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı forma giymek istediğini ancak öncelikle sakatlıktan tamamen kurtulmak istediğini söyledi.
Devre arası hazırlıklarını Antalya’nın Alanya İlçesi’nde sürdüren Galatasaray’da Arnavut asıllı İsviçreli futbolcu Blerim Dzemaili, kamp yapılan Goldcity Turizm Kompleksi’nde basın toplantısı düzenledi. Alanya’da olmaktan mutlu olduklarını ve 2. yarıya iyi hazırlanmak için özverili çalıştıklarını belirten Blerim Dzemaili, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Sakatlığıyla ilgili bir soru üzerine adalesinde bir yırtık olduğunu ve bu sakatlığın bazen aylar sürebildiğini dile getiren Dzemaili, "Sakatlandıktan 2-3 hafta sonra kendimi iyi hissetmiştim. ‘Dönebilirim diye’ düşünmüştüm ve sonrasında sakatlığım tekrarladı. Tekrarlayınca da hatamın bedelini ödüyorum. Bence bir hataydı ve erken dönmek için elimden geleni yapıyorum. Çok çalışıyorum. En kısa sürede döneceğim" dedi.
"EN KISA SÜREDE DÖNMEK İSTİYORUM"
Sakatlığı süresince Galatasaray’da bazı değişimlerin olduğunu kaydeden Dzemaili, "İlk önce sağlığıma dönmek istiyorum. Sakatlığım süresince hoca benimle sürekli konuştu ve davranışlarına göre ben yakınlık hissettim. Çok saygı duyduğuna inandım ve inanıyorum ki kendisi de dönmemi istiyor. Bir takımda sadece 11 oyuncu olmaz. 23 oyuncu olması gerekiyor. Bu yüzden en kısa sürede dönmek istiyorum" diye konuştu.
"YURT DIŞINDAN TRANSFER TEKLİFİ GELMEDİ"
Blerim Dzemaili, kendisine yurt dışından transfer teklifi gelip, gelmediği yönündeki bir soru üzerine ise, Galatasaray’da uzun süre oynamak istediğini ve öyle bir teklif almadığını söyledi. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile birlikte takımın performansını yükseltme isteğinin arttığına işaret eden Dzemaili, aynı şekilde devam etmeleri gerektiğini kaydetti.
Türkiye’deki futbol ile İtalya futbolu arasında kıyaslama yapması istenen Dzemaili, Türk futbolunun İtalya’ya göre çok farklı olduğunu belirtti. İtalya’da daha çok taktiksel bir savaş verildiğini ancak Türkiye’de fiziksel bir mücadele yaşandığını dile getiren Dzemaili, "Buranın seviyesini düşük görenler yanılıyor. Geldiğinizde kıran kırana mücadeleleri görebiliyorsunuz. O yüzden ben de gelir gelmez futbolun farklılığını gözlemledim" dedi.
"FENERBAHÇE’YE KARŞI KADIKÖY’DE FORMA GİYMEK İSTİYORUM"
Kadıköy’de Fenerbahçe’ye karşı forma giymek istediğini dile getiren Dzemaili, "Bir futbolcu her maçta oynamak ister. Ben de oynamak isterim. Derbilerin çekiciliği biraz daha farklı oluyor. Herkes katılmak, bulunmak ister. Ben de arzularım ama ben önce sağlığıma kavuşmak isterim. 12 yıllık kariyerimde hiç kas sıkıntısı çekmedim. Galiba ben ’pek bir şey olmaz’ diye üzerine gittim ve nüksetme olayı oldu. Bu yüzden de tedavi görüyorum. İyileşmek istiyorum. Sonra da takımıma kavuşmak istiyorum" diye konuştu.
Yeni yabancı kuralı ile ilgili yöneltilen soruyu değerlendiren Dzemaili, şöyle devam etti:
"Yabancılar için çok avantajlı bir durum olabilir ama benim fikrim bir ülkenin kendi akademisini ve gençlerini yetiştirmesi gerekiyor. Çünkü kendi gençlerini yetiştirirse sıkıntı çekmez. Biz yabancılar için rahat bir durum olabilir ama düşüncem, ülkelerin kendi gençlerine yönelmesidir. İleride İtalya’da yaşanan sorun gibi olabilir. İtalya’daki futbol krizi, bütün yabancılar oynayabildiği için çıktı. İtalya’da 3-4 yerli oyuncu oynardı ve gerisi yabancı olurdu. Türkiye futbolu için ileride sorun olsun istemem. Umarım Türkiye futbolu için bir kriz olmaz. Dediğim gibi yabancılar için rahat ama yerli futbolcular için bir sıkıntı olabilir."
Yakında baba olacağını belirten Dzemaili, "Baba olmak ve şampiyon olmak benim için bir rüya olur. Baba olmayı çocukluğumdan beri istedim. Aileye her zaman bağlıyım. Umarım her şey yolunda gider. Şampiyon olmak için, Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için geldim. Bu bir artı ve rüya olur. İkisini aynı anda yaşamak muhteşem bir duygu olur" dedi.
Doğacak çocuğuna hangi ismi vereceği sorulan Dzemaili, "İsmini Luna koymak istedim. Luna Arnavutça’da aslan anlamını taşıyor ve Galatasaray’a daha yakın bir isim. Biz bu ismi daha önce düşünmüştük. Galatasaray’a gelince de daha bir anlamlı oldu" diye konuştu.