Eğitim-iş’ten Milli Eğitim Müdürü Gülay'a Kınama

Eğitim-iş’ten Milli Eğitim Müdürü Gülay'a Kınama

Eğitim ve Bilim İş Görenleri (Eğitim-İş) Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Mehmet Balık, sınıfta uyuyan öğrencilerini gördükten sonra emekliye ayrılan 57 yaşındaki tarih öğretmeni Ahmet Hilmi Kancı hakkında ‘onursuzca’ kelimesini sarf ettiğini ileri sürdüğü Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ı kınadıklarını söyledi.
Konyaaltı Endüstri Meslek ve Teknik Lisesi'nde 35 yıllık tarih öğretmeni Ahmet Hilmi Kancı, geçen öğretim yılı sonunda derse girdiği sınıfta biri hariç tüm öğrencilerin uyuduğunu görünce, emekliye ayrıldı. Öğrencilerin uyuma anını cep telefonuyla görüntüleyen Kancı'nın, çektiği fotoğrafın medyaya yansıması sonrasında Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü talimatıyla okul yönetimi tarafından konuya ilişkin inceleme başlatıldı. O sınıfın öğrencilerine çeşitli sorular sorularak bir rapor hazırlandı ve savcılığa öğretmen hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Eğitim- İş Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık da, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında yönetim kurulu üyeleri Ahmet Hilmi Kancı’nın, derste uyuyan öğrencilerin ardından yetkililerin önlemler alınması yerine konunun başka yöne çekilerek, üyelerinin kişilik haklarına saldırı yapıldığını kaydetti. Kancı’nın 35 yıllık meslek hayatında meslek onurunu her şeyin üstünde tuttuğunu aktaran Balık, şöyle konuştu: "Hilmi öğretmenimiz her zaman iyi bir tarih öğretmeni olmuştur. Hilmi arkadaşımızın çalışkanlığı ve mesleki yeterliliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü dışında herkesçe bilinmekte ve takdir edilmektedir. 2013 yılında Muratpaşa Kaymakamlığı Hilmi öğretmeni okul ve ilçe başarısını artırmadaki katkısından dolayı başarı belgesi ile ödüllendirmiştir. Sayın Osman Nuri Gülay’ın makamına yakışmayacak şekilde Hilmi Kancı için sarfettiği ‘onursuzca’ sözünü esefle kınıyoruz." Mehmet Balık, Hilmi Kancı’ya yapılan karalama ile ilgili dava açacaklarını sözlerine ekledi.
Ahmet Hilmi Kancı ise, geriye dönüp baktığında sadece gurur ve onur yıllarını gördüğünü ifade ederek, "Makamı ve unvanı ne olursa olsun kimsenin benim mesleki yaşamımı lekelemeye hakkının olmadığına inanıyorum” dedi.