Eğitim Sendikalarından "müdür Atama" Tepkisi

Eğitim Sendikalarından "müdür Atama" Tepkisi

Kayseri’de Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın müdür atamalarını protesto etti.
Kent meydanında toplanan Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Aktif Eğitim-Sen üyeleri, buradan sloganlar eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yürüdü. Burada gurp adına bir konuşma yapan Hayriye Dabanoğlu İlköğretim Okulu Müdürü Salih Erdoğan, "10 Haziran tarihinde yayınlanarak yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmesine İlişkin Yönetmelik sonrasında Türkiye çapında bütün eğitim kurumlarında 4 yılı dolduran eğitim yöneticilerinin görevlerinin puanlamaya dayalı olarak yapılacak değerlendirme sonucuna göre yerlerine yenilerini atanması ile birlikte sona ereceği açıklanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tamamen üst düzey yöneticilerinin değerlendirmelerine dayanan eğitim kurummları yönetici değerlendirme sonuçlarını açıklamıştır" dedi.
Erdoğan ayrıca, "Açıklanan sonuçlara baktığımızda sendikamızın bugüne kadar yapmış olduğu değerlendirmelerin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır. Söz konusu değerlendirme puanları eğitim kurumu müdürleri ile neredeyse tek birgün çalışmamış eğitim kurumunu hiç tanımayan büyük bir bölümü geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılı sonunda siyaseten atanmış ilçe milli eğitim müdürü ile il şube müdürleri tarafından da verilebilmiştir" ifadelerini kullandı.
Bir süre daha slogan atan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.