ÖSYM, Hafta Sonu İki Elektronik Sınav Düzenleyecek

ÖSYM, Hafta Sonu İki Elektronik Sınav Düzenleyecek
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı (e-YÖKDİL) için hafta sonu iki sınav düzenleyecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), bu hafta sonu Elektronik Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'nı (e-YÖKDİL 2024/1-Sosyal Bilimler) 11 Mayıs Cumartesi ve e-YÖKDİL 2024/2 Sağlık Bilimleri Sınavı'nı ise 12 Mayıs Pazar günü gerçekleştirecek.

Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana'daki elektronik sınav merkezlerinde saat 13.45'te başlayacak sınavlara toplamda 10 bin 92 aday katılacak. Sınavlara 596 görevli görev yapacak.

Sınavlar için adaylara 180 dakika süre verilecek. Engelli adaylara ise uygun görülen durumlarda 30 dakika ilave süre tanınacak.

Kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ile fotoğrafı olmayan adaylar için il ve ilçe nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.

Sınav sonuçları aynı gün açıklanacak.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava girecek adaylara başarılar dilerken, sınav görevlilerine de kolaylıklar temennisinde bulundu.