Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Onaylandı

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Onaylandı
Son onay sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" adlı yeni müfredat, resmi olarak onaylandı ve "mufredat.meb.gov.tr" adresinden erişime açıldı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in liderliğindeki Milli Eğitim Bakanlığı, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında yeni bir müfredatı onayladı.

Ortaöğretim, Temel Eğitim ve Din Öğretimi Genel Müdürlükleri tarafından oluşturulan 26 dersin öğretim programı, kamuoyunun görüş ve önerisine sunuldu. Bu süreçte, 67 bin 284 görüş ve öneri alındı.

Öğretmenlerin 38 bin 865 ve diğer paydaşların 28 bin 419 görüşüyle yeni müfredat şekillendirildi. Görüşlerin yüzde 58'i öğretmenlerden, yüzde 42'si ise diğer paydaşlardan geldi.

Talim ve Terbiye Kurulu Onayıyla Yürürlüğe Girdi

Değerlendirme sürecinin ardından yeni müfredat, Talim ve Terbiye Kurulu'nun onayından geçti ve Milli Eğitim Bakanı Tekin tarafından da onaylandı. Böylece, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" uygulanmaya başlandı.

Yeni müfredat, "https://mufredat.meb.gov.tr" adresi üzerinden erişime açıldı. Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde uygulanacak olan müfredat, eğitim sistemine entegre edildi ve gelecek dönemden itibaren hayata geçirilmeye başlanacak.