YKS İçin Çevrim İçi Deneme Sınavları Başladı

YKS İçin Çevrim İçi Deneme Sınavları Başladı
Millî Eğitim Bakanlığı, bugün ülke genelinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı için çevrim içi Temel Yeterlilik Testi deneme sınavı düzenleyecek. Yarın, çevrim içi Alan Yeterlilik Testi gerçekleştirilecek ve pazartesi günü de Yabancı Dil Testi yapılacak.

Bakanlık tarafından yayımlanan duyuruya göre öğrencilerin YKS'ye hazırlık süreçlerinde ilerleme seviyelerini değerlendirmek ve çalışmalarına yön vermelerini sağlamak amacıyla düzenlenen "YKS'ye Doğru 2024" sınavında sorular, alan uzmanları tarafından YKS'nin kapsam bütünlüğüne ve soru çeşitliliğine uygun olarak hazırlandı.

"ogmmateryal.eba.gov.tr" internet adresi üzerinden öğrenciler, sınava erişim sağlayabilecek ve sınavlar farklı günlerde düzenlenecek.

25 Mayıs'ta Temel Yeterlilik Testi (TYT), 26 Mayıs'ta Alan Yeterlilik Testi (AYT), 27 Mayıs'ta Yabancı Dil Testi (YDT) gerçekleştirilecek.

Deneme sınavına katılmak isteyenler belirtilen tarihlerde 10.00-20.00 saatleri arasında diledikleri zaman sınava girebilecekler.

Öğrenciler, deneme sınavının sonuçlarını ve puanlarını 28 Mayıs'ta öğrenebilecekler. Ayrıca soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayımlanacak. Öğrenciler için rehberlik yayını da uzmanlar tarafından YouTube üzerinden gerçekleştirilecek.