Bakan Alparslan Bayraktar: Enerjide Maliyet Düşecek

Bakan Alparslan Bayraktar: Enerjide Maliyet Düşecek
Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gaz ve elektrik faturalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Bakan Bayraktar tarafından OVP döneminde enerji ithalatını azaltarak, cari açığı ve enerji maliyetlerini düşürerek enflasyon üstündeki baskıları azaltmayı hedefledikleri dile getirildi.

Bakan Bayraktar’ın Açıklamaları Şu Şekilde:

“OVP döneminde enerji ithalatını azaltarak, cari açığı ve enerji maliyetlerini düşürerek enflasyon üstündeki baskıları azaltmayı hedefliyoruz. 1000 liralık gaz ve elektrik faturasının yüzde 60’ı halen devletimiz tarafından karşılanıyor. (Doğal gaz ve elektrik faturaları) Bütçe imkanları mertebesinde bu destekleri sürdüreceğiz. Vatandaşımızı dünyada artan fiyatlara karşı korumaya devam edeceğiz. Fiyatları, gelir grubu yüksek, gerçek maliyete katlanabilecek tüketicilere, maliyet esaslı yansıtmak daha doğru diye düşünüyoruz”

Bakan Bayraktar Sakarya gaz sahasıyla ilgili açıklamasında, “4 milyon hanenin gaz ihtiyacını karşılayabileceğiz” dedi.

Denizlerinde doğal gaz arama faaliyetlerinin kapsamını genişletmek için çalışmaların hızlandırıldığını belirten Bakan Bayraktar, yeni yüzer gaz arama platformu getirileceğini söyledi. 26-27 Eylül gibi Türkiye’de olması beklenen platformla ilgili konuşan Bakan Bayraktar, “Yeni yüzer doğal gaz platformu Eylül 26-27 gibi Türkiye’ye gelecek. Şu an Akdeniz’de seyir halinde” diye konuştu.