Benzin Fiyatları İndirime Girdi

Benzin Fiyatları İndirime Girdi
Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın etkisiyle brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar devam ederken benzin ve motorin fiyatları da indirim ve zam haberleri ile sık sık değişiklik gösteriyor.

Dövizdeki ve brent petrol fiyatlarındaki değişiklikler ile beraber vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takip ediyor.

Petrol fiyatlarında yapılan indirim pompaya yansırken, 25 Mayıs'tan itibaren benzine 1 lira 38 kuruş indirim olurken motorinin fiyatına değişikliği olmadı.

Yapılan indirim sonrası İstanbul'da benzinin litresi 41 lira 36 kuruştan, motorinin litresi 40 lira 22 kuruştan satılıyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de içinde olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürünlerin ortalama fiyatları ve dolar kurundaki dalgalanmalar dikkate alınarak rafineriler tarafından belirleniyor. Bu belirlemelerin sonucunda dağıtım firmalarının uyguladığı fiyatlar, rekabet koşulları ve serbest piyasa dinamikleri nedeniyle şirketler ve şehirler arasında ufak farklılıklar gösterebiliyor.

EPDK, fiyat değişikliklerini duyuran tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasından sonra sendika dava süreci tamamlanana kadar akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikleri kamuoyuyla paylaşmama kararı almıştı.